Čelik dočekuje Široki, Metalleghe protiv Mladosti

Nastavlja se borba za opstanak

Čelik dočekuje Široki, Metalleghe protiv Mladosti

Danas će, s početkom u 17 sati, biti odigrane sve tri utakmice 5. kola Lige za opstanak.

Čelik će na svom terenu dočekati Široki Brijeg u nadi da će doći do pobjede i tako povećati svoje šanse da, ipak, opstane u ligi.

Širokobriježani na Bilino polje dolaze bez prevelikog rezultatskog imperativa jer su u potpunosti usmjereni na revanš polufinala Kupa BiH, ali su iz tabora kluba sa Pecare najavili da će igrati maksimalno angažovano i pokušati pobijediti.

Metalleghe će u ovom kolu također biti domaćin, a u Banjaluci će dočekati Mladost. Jajčani silno žele doći do tri boda, dok Mladost više nema šta da izgubi jer je prije nekoliko dana eliminisana iz Kupa i do kraja sezone joj ostaje da 'odradi' preostale utakmice što je bolje moguće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izuzetno važan meč očekuje i ekipu Viteza, koja će pred domaćom publikom imati ogroman imperativ pobjede nad Olimpikom. Vitežanima je opasno ugroženo mjesto u sigurnoj zoni, a gostovanje najslabije ekipe u Premijer ligi je idealna prilika za osvajanje bodova koji su neophodni.

Šest kola prije kraja prvenstva Metalleghe ima 26, Vitez 25, Čelik 21 a Olimpik 15 bodova i jasno je da nas čeka još dosta uzbuđenja, iako bi možda već danas neke stvari mogle biti mnogo jasnije.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi