Skoro cijela ekipa austrijskog prvoligaša "preležala" koronavirus?

Stvorili antitijela

Skoro cijela ekipa austrijskog prvoligaša "preležala" koronavirus?

A. Čaušević

Prije početka treniranja obavezno je testiranje igrača na koronavirus. Rezultati testova fudbalera austrijskog kluba, Wolfsberger AC su iznenadili mnoge. 

Naime, testovi su pokazali kako su igrači ovog kluba kreirali antitijela. To u suštini znači da su bili zaraženi koronavirusom, a da to nisu ni primjetili.

Kleine Zeitung navodi kako se klupski ljekar Johannes Weinberger začudio zbog rezultata jer je u pitanju neobično broj pozitivnih.

Ako su rezultati ispravni većina igrača Wolfsbergera je stekla imunitet na Covid-19, međutim u klubu neće ništa prepustiti slučaju te će zatražiti detaljnu provjeru rezultata.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Inače, prvi testovi na koronavirus kojeg su igrači austrijskog tima uradili prije dozvole za treniranje u grupama bili su negativni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi