"Škoro kao kasni božićni poklon"

Trener Austria Klagenfurta:

"Škoro kao kasni božićni poklon"

Edmir Škorić

Premda se dugo vremena spominjao kao povratnik u redove Fudbalskog kluba Sarajevo, iskusni napadač Alen Škoro karijeru će nastaviti sa Austrijom Klagenfurt.

Škoro je s austrijskim trećeligašem potpisao ugovor na šest mjeseci uz mogućnost produženja na još godinu dana.

"Perspektiva je bila odlučujući faktor. Znam da nogomet u Klagenfurtu ima veliku tradiciju i da Uprava ima velike ciljeve. Želim nešto napraviti na ovom stadionu", kazao je bivši napadač meksičkog Queretaru.

"On je apsolutno bio naša želja. Uvjereni smo da će osvježiti našu momčad i pridonijeti potrebnoj kvaliteti u napadu. To je kasni božićni poklon", istakao je trener Klagenfurta Dietmar Thullen.

Škoro zasad živi sam u hotelu Rosch u blizini jezera, a uskoro će sa suprugom Alinom i kćerkom Alani (3) premjestiti u stan u Klagenfurtu.

"Okolinu poznajem dosta dobro jer sam ovdje već boravio nekoliko puta na odmoru", dodao je Škoro, čija je supruga u petoj sedmici trudnoće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.