Skoro šest decenija dolazi na stadion u crnom iz jednog jedinog razloga

Ispunjava obećano

Skoro šest decenija dolazi na stadion u crnom iz jednog jedinog razloga

Admin Čaušević

Mogi navijači nešto obećaju, ali rijetko koji to i ispune te ostanu dosljednji do kraja onom čemu su se zarekli.

Bernat Vallori-Mas je navijač španske ekile Atletico Baleares sa Baleraskih Ostrva i još uvijek ispunjava obećanje dato još prije skoro šest decenija.

U sezoni 1962/1963 njegov voljeni klub je ispao iz druge u treću ligu i tada je sebi rekao da će na stadion dolaziti u crnom dok se ekipa ne vrati u viši rang.

Mnogi su očekivali da će nakon nekoliko godina prekinuti obećanje, ali to se nije desilo, osim u u nekoliko slučaja.

Jednom nije imao crne odjeće, dok je neke sezone propustio jer bio u Indiji, Americi i Tenerifama.

"O Atletico Balaearseu znam sve i sve sam vidio. Sjećam se otvaranja stadiona Estadi Baler kada je slomljena noga Crespiju protiv Birminghama, sjećam se prvog gola u Segundi u sezoni 1961/1962...", kaže ovaj 72-godišnjak.

Svi koji dolaze na stadion znaju njegovu priču i uopšte se ne čude da ga vide da je odjeven u crno, međutim od danas to možda i više neće biti slučaj.

Atletico u razigravanju za plasman u Segundu B igra protiv Mirandesa, potreban ima je pobjeda od dva ili eventualno više golova razlike jer su prvom meču izgubili sa 2:0.

"Baleare volim najviše pored mene samog i još nekoliko osoba", poručio je ovaj simaptični starac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi