Skorza: Nurković ostaje sa nama
Nurković je branio drugo poluvrijeme protiv Mađara

Trener Wisle nakon meča sa Ujpestom

Skorza: Nurković ostaje sa nama

Maciej Skorza, trener Wisle izjavio je nakon večerašnje utakmice protiv Ujpesta da će Adis Nurković, naš reprezentativni čuvar mreže ostati na pripremama poljskog prvaka u Austriji.

Naime, meč protiv mađarskog prvoligaša trebao je biti posljednji test za našeg reprezentativca nakon kojeg je stručni štab Wisle trebao donijeti odluku da li će potpisati ugovor sa Nurkovićem. Utakmica je završena bez pobjednika (1:1), a naš golman je na terenu proveo drugih 45 minuta. Osim primljenog gola, imao je još jedan kiks kojeg Mađari nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Ipak, olakšavajuća okolnost za Nurkovića je činjenica da je teren u Austriji bio natopljen kišom, pa zbog kiksa nije „pao na ispitu“.

„Nurković će sigurno ostati sa nama do kraja priprema“, izjavio je Skorza, dodavši:

„Kiša je ometala igru i zadavala probleme svima na terenu, pa stoga ne zamjeram Nurkoviću zbog kiksa. Želim ga još provjeriti kako kroz treninge, tako i kontrolne utakmice. Podvrgnut je svim testovima kao i njegove kolege, ali za sada ne mogu govoriti o tome da li ćemo sa njim potpisati ugovor“.

Kako sada stvari stoje, Nurković bi mogao član Wisle, posebno zbog činjenice da će rezervni golman Ilie Cebanu, vjerovatno napustiti redove prvaka Poljske i preseliti u Poloniu Bytom, koja je zainteresovana za usluge moldavskog golmana, što je potvrdio i trener Skorza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti