Škoti su rivalstvo između FK Sarajevo i FK Željezničar opisali jednom riječju

Celtic stiže u bh. prijestolnicu

Škoti su rivalstvo između FK Sarajevo i FK Željezničar opisali jednom riječju

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Jedan od zaštitnih znakova Sarajeva je i gradski derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar. Riječ je o rivalstvu koje traje decenijama i na dan utakmice popularni Šeher se dijeli na dva dijela: "bordo" i "plavi".

Sutra će u Bosnu i Hercegovinu doputovati ekspedicija jednog od najpopularnijih klubova današnjice, barem kada je u pitanju broj zvanično registrovanih članova.

U okviru prvog pretkola Lige prvaka na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo će u utorak biti domaćin slavnom Celticu.

Prema pisanju Daily Recorda za popularne Hoopse bit će to dolazak u "nepoznato" jer do sada nisu gostovali u Bosni i Hercegovini.

"FK Sarajevo može biti relativno nepoznat većini navijača Hoopsa, ali to ne znači da ne neće predstavljati prijetnju", navodi se u članku čija je glavna tema rivalstvo za Željezničarom.

Škoti su okršaje Bordo tima i Plavih s Grbavice opisali kao "žestoko rivlastvo" uz priloženi video u režiji Copa 90 od prije nekoliko godina.

Navodi se kako je fudbal strast broj 1 u bh. prijestolnici te da, dok je rivalstvo između dva kluba "vruće", postoji poštovanje između dvije navijačke skupine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Upozorile" kolege iz Škotske na Horde zla koje će stvoriti paklenu atmosferu, kako goste čeka "vruć doček" te da bi domaćini susreta uz podršku s tribina mogli dobiti dodatni vjetar u leđa.

Podršku sa južne tribine popularnog Koševa imat će i Celtic, ali za sada je nepoznato koliko škotskih navijača stiže u BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Avayan
HORDE ZLA 1987. MOSA RAJVO'SA!!!!
15 1
rimke
mosa rajvosa
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi