Skroman meč u Bijeljini: FK Radnik - FK Željezničar 0:0

Po bod za oba tima

Skroman meč u Bijeljini: FK Radnik - FK Željezničar 0:0

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Radnik i Željezničar remizirali su (0:0) u susretu 20. kola Premijer lige BiH.

Skromno izdanje pružila su ova dva tima u Bijeljini, pa nije nikakvo čudo što je meč na kraju završen bez golova.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije ponudilo previše. Imala su oba tima svoje periode igre u kojima su bili konkretniji, ali nismo vidjeli previše uzbuđenja pred oba gola..

Radnik je u dva navrata opasno prijeto. Međutim, udarci domaćih fudbalera nisu bili precizni, dok su sa druge strane i udarci Plavih s Grbavice imali slab učinak prema golu Bilobrka.

Na poluvrijeme se tako otišlo bez golova, a treba svakako istaći da je Radnik u finišu prvog dijela ostao bez Bradonjića koji se povrijedio, a umjesto njega je u igru ušao Okić.

Uvodne minute nastavka pripale su domaćem timu. U 57. minuti konačno smo vidjeli i prvi šut u okvir gola. Pokušao je za domaće Đurić, odbranio je Kjosevski.

Nekoliko minuta kasnije nova šansa za Radnik. U odličnoj poziciji bio je Plavšić, no njegov šut iz dobre pozicije je završio je pored gola.

Gosti iz Sarajeva su izgledali poprilično nemoćno u napadačkom dijelu. Radnik je u 72. minuti ponovo zaprijetio, ali iz dobre pozicije Karić ne uspijeva zabiti.

Željezničar se potom malo probudio. Imali su gosti nekoliko dobrih napada, ali jednostavno su imali katastrofalnu završnicu i Bilobrk nije imao problema sa udarcima gostiju. 

Opasno je bilo pred golom domaćeg tima i u 83. minuti. Lendrić međutim nije imao završni udarac nakon što je dobro prošao po desnoj strani protivničke odbrane.

Do kraja meča smo vidjeli još udarac Plavšića za domaće, ponovo neprecizno i meč u Bijeljini je završen bez golova, 0:0.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Radnik - Željezničar 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Bilobrk, Bečelić, Radović, Simonović, Mekić, Bradonjić, Peco, Karić, Plavšić, Đurić, Šubert.

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Kosorić, Ramović, Štilić, Jovanović, Zajmović, Sadiković, Jamak, Lendrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sako12
Zajmovic nije ni za 5te lige Maroka
11 1
Navijac123
Zajimovic je smesan.Od Stilica se premnogo ocekuje..Lendric moze dati go jefino kad mu se sve "sazvace".Odbrana solidna.Vezni red ne postoji.Sve je to limitirano.Realna borba za mesto br.3..
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti