Skupština fudbalskih sudija i instruktora KS

Redovni godišnji izvještaji o radu

Skupština fudbalskih sudija i instruktora KS

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo jučer je održalo svoju redovnu, devetu skupštinu u sali Općine Centar.

Na dnevnom redu bio je Izvještaj o radu u protekloj godini koji je podnio predjsednik Udruženja Sead Kulović, izvještaji Komisije za sudijska pitanja, Stručne komisije, Disciplinkse komisije, Finansijkse koomisije te Komisije za delegiranje sudija Kantonalne lige.

Seminar za mlade sudije
Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo od 10.02.2009. godine organizuje "Seminar za nove sudije". Seminari će se održati u prostorijama Udruženja u Sarajevu, Aleja Lipa 53 sa početkom u 17 sati. Sve informacije kandidati mogu dobiti od sekretara Udruženja, Mehmedalije Zilića na telefon 061/198-826. Na seminar se mogu prijaviti svi zainteresovani starosto od 16-25 godina, aktivni fudbaleri do 28 godina. Seminari će se održati tokom mjeseca februara a predavači će biti istaknuti Instruktori iz redova Udruženja.
Ovo udruženje broji 104 aktivnih fudbalskih sudija je, te još preko 50 bivših sudaca, a danas instruktora suđenja. Predsjednik Upravnog odbora Udruženja je bivši sudac sa znakom FIFA, Sead Kulović, a podpredsjednik Branimir Legin. Predjsednik Skupštine Udruženja je Sead Hasanović, a podpredsjednik Šefik Smajović. Sekretar Udruženja je Mehmedalija Zilić. Skupština ima 30 delegata, a Upravni Odbor se sastoji od 11 članova.
Od aktivnih djelilaca pravde na listama ovo Udruženje ima 9 sudaca na Premijer ligi i to 5 na "A" Clisti (glavno suđenje) i 4 na "B" listi,  od toga 5 sudaca na međunarodnoj listi. Na prvoj ligi FBiH je 10 sudaca (4 na "A" i 6 na "B"", Druga liga Centar broji 22 suca  (12 - "A" i 10 - "B" lista), na Kantonalnoj ligi Sarajevfo je 37 sudaca (19 - "A" i 18 - "B" lista), dok je na Kantonalnoj ligi omladinaca 28 sudija.  U ovom Udruženju posebno istiću podatak da je među 104 aktivna djelioca pravde čak 10 djevojaka.

Na listama kontrolora suđenja na Premijer ligi nalaze se četiri Kontrolora, a na Prvoj ligi FBiH - 3. Na listama delegata,a na Prvoj ligi FBiH je 1 član, na Drugoj ligi  Centar - 6, a na Kantonalnoj ligi 15 aktivnih članova ovog Udruženja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.