Stigao je kraj pričama: Borussia je popustila, Haaland ima novi klub
FOTO: EPA

Prenosi ugledni Sky Sports

Stigao je kraj pričama: Borussia je popustila, Haaland ima novi klub

Haris Zilić

Ugledni Sky Sports jutros donosi vijest koja je odjeknula fudbalskim svijetom.

Erling Haaland je od naredne sezone na Ostrvu, tačnije Manchester City je pristao da plati Borussiji klauzulu od 75 miliona eura za norveškog napadača.

Pomenuti mediij piše kako je Borussija popustila u pregovorima, a Pep Guardiola u ovoj utrci savladao PSG i Barcelonu, obizrom da se Real Madrid povukao iz utrke za Haalanda i probat će da u svoje redove dovedu Kylianea Mbappea.

Dosta se pisalo o Haalandovoj sudbini, ali jutrošnji tekst nagovještava kraj i ove "saupnice".

Sada se postavlja i pitanje da li će Pep čistiti svlačionicu i koji od igrača bi mogli napustiti City jer će sigurno Haaland ima dobru cifru kada je u pitanju i plata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored navedenog Manchester City će platiti i 500.000 funti Minu Raioli Haalandovom menadžeru, a da je Norvežanin lagano prošlost govori i vijest koju također prenosi Sky Sport. Naime, ovaj vikend napadač Salzburga Karim Adeyemi bi trebao potpisato za Borussiju Dortmund i došao bi upravo kao zamjena za Haalanda.

Haaland je bio tek druga želja Pepa Guardiole nakon Harrya Kanea, ali Tottenham nije želio da čuje za ponude tako da je transfer Kanea propao pa su Građani odmah krenuli u realizaciju Haalandovog transfera i čini se da su posao odradili uspjepšno.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ja.hondo
Kakve nebuloze sve pisete, dovoljno podatak koji ste napisali za Rajolin bonus
8 0
salt_city
Cuj borusija popustila, klauzula je 75 mil eura i moze je aktivirat i celik ako zeli, ovi moraju prihvatit.. borba je samo za platu igracu i bonuse menadzeru, ocu, materi, tetki, strini..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi