Sky Sports proveo anketu: Ko je bolji štoper, Van Dijk ili Vidić?

"Sudar titana"

Sky Sports proveo anketu: Ko je bolji štoper, Van Dijk ili Vidić?

Jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Liverpoola u posljednje vrijeme je svakako stameni Holanđanin Virgli van Dijk.

I zaista, holandski štoper bilježi sjajne partije, "nestvarnu" statistiku i već sada je jasno da će imati status legende Redsa.

Navijači Liverpoola ga već neko vrijeme proglašavaju najboljim štoperom ikada u engleskoj PL, a neki idu toliko daleko pa kažu da bolji centralni bek nije viđen u fudbalu do sada.

Naravno, mnogo je onih koji se ne slažu s ovakim mišljenjem, a britanski Sky Sports je sada proveo anketu čiji rezultati dosta toga govore.

Anketa se provodila neko vrijeme, tražio se najbolji štoper u engleskom Premiershipu svih vremena, a u "finalu" su se našli Van Dijk i nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Nemanja Vidić.

Bivši štoper Crvenih đavola je ostavio veliki trag na Old Traffordu, ali i u kompletnoj Premier ligi, pa ga ljubitelji otočkog fudbala još nisu zaboravili.

U anketi Sky Sportsa je učestvovalo ukupno 51.394 osoba, a Nemanja Vidić je pobijedio sa 55% glasova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je Van Dijku pripalo 45% i ipak je ostao drugi najbolji štoper u PL ikada - prema Sky Sportsu i ljudima koji su glasali u ovoj anketi.

Naravno, 28-godišnji Van Dijk još ima puno vremena da sve uvjeri u suprotno...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Konoplanka
Ni jedan sa Terijem ne može. Teri pa nek se redaju... čuj Van Dajk sa dvije dobre sezone ispred Terija koji je harao 15. Smiješno.
27 0
Mu'min Juventino FKS
**** im vidic mater u picku englesku, pa jbt toliko dizanje u nebesa vudica, ko da su srbi ne englezi majku im ****m
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi