Slab učinak Bavčića u porazu Limogesa

Slab učinak Bavčića u porazu Limogesa

M. Šljivak

Prvi susret 4. kola francuskog košarkaškog prvenstva odigrali su Limoges našeg Edina Bavčića i Le Mans, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 66:65.   

Iako je Limoges vodio tokom više od 35 minuta utakmice, Le Mans je sjajnom serijom u finišu susreta preokrenuo rezultat u svoju korist i došao do pobjede.

Nakon prve četvrtine Limoges je vodio 19:15, a na poluvrijeme su otišli sa 14 poena prednosti 42:28. Ipak, gosti u trećoj dionici smanjuju prednost na samo šest razlike 52:46, da bi u posljednjoj četvrtini sjajnom igrom sasvim zasluženo došli do pobjede.

Do trijumfa je goste predvodio JP Batista sa 15 poena, dok je kod Limogesa Joseph Gomis ubacio 13 poena. Edin Bvačić je za Limoges ubacio dva poena, te je imao tri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.