Slab učinak naših rukometaša u Sloveniji

Slovensko rukometno prvenstvo

Slab učinak naših rukometaša u Sloveniji

Adnan Beganović

Pred mečeve naše rukometne reprezentacije sa Srbijom, širom Evrope igraju se državna prvenstva. U nama najzanimljivijem, slovenskom rukometnom prvenstvu, igrane su utakmice 20. kola, a naši reprezentativci (Terzić, Harmandić, Doborac) nisu se baš proslavili.

Gorenje našeg Adnana Harmandića igralo je susret sa ekipom Ribnice na svom terenu i negativno iznenadilo rukometnu javnost Slovenije. Naime, rukometaši Gorenja samo su remizirali sa Ribnicom te tako prepustili čelo tabele Cimosu. Naš reprezentativni srednji bek, Adnan Harmandić, uklopio se u sivilo svoje ekipe, te je postigao samo 2 gola slabašnim gostima.

Celje Pl ubjedljivo je pobjedilo na svom parketu momčad Krke, a Mirsad Terzić odigrao je prosječnu partiju postigavši 3 gola. Damir Doborac u pobjedi Cimosa nad ekipom Rudara nije se uspio upisati u listu strijelaca, dok je nesuđeni reprezentativac naše države, Bojan Skoko, bio jedan od najboljih pojedinaca postigavši 4 gola Rudaru. Skoko je sjajno igrao u oba pravca (odbrana, napad) i prava je šteta što zbog neažurnosti Vijeća ministara ovaj sjajni rukometaš još nije dobio pasoš naše zemlje.

Rezultati 20. kola:
Gorenje – Ribnica 28:28
Celje – Krka 36:23
Jeruzalem – Slovan 27:32
Rudar – Cimos 24:26
Prevent – Trimo 28:30

Poredak: Cimos 31, Gorenje 30, Celje 25, Trimo 20, Prevent 20, Slovan 19....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.