Slaven Belupo doveo najzvučnije pojačanje u historiji: Da mi je neko rekao, ne bih vjerovao...

Igrao s Messijem i kompanijom u Barci

Slaven Belupo doveo najzvučnije pojačanje u historiji: Da mi je neko rekao, ne bih vjerovao... · Zvanično

Nekadašnji fudbaler Barcelone Jeffren Isaac Suarez Bermundez ili jednostavno Jefreen pojačao je Slaven Belupo. 

Jeffren je za Barcelonu igrao u periodu od 2004. do 2009. godine i u tom periodu upisao je 34 utakmice za katalonski klub te postigao tri gola uz tri asistencije.

Nakon odlaska iz Barce njegova karijera se potpuno raspala pa je lutao od kluba do kluba. U tom periodu igrao je za Sporting Lisabon, Real Valladolid, Eupen, Grasshoppers i AEK iz Larnace.

Od ljetos je slobodan igrač i nije imao kluba, a danas je i zvanično postao novi fudbaler hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa.

On je potpisao ugovor do ljeta 2021. godine i debi će imati već za vikend protiv Hajduka.

"Da mi je neko rekao prije 10 godina da ću igrati u Hrvatskoj, ne bih mu vjerovao, ali zato je nogomet najbolji sport na svijetu. Nikad ne znaš kakav te izazov čeka i što je pred tobom. Sretan sam što sam potpisao za Slaven Belupo i obećavam da ću svakodnevno davati svoj maksimum. Trebat će mi nekoliko dana i treninga s momčadi da ‘ulovim konce’ i da se prilagodim, ali znam da će to brzo proći. Trener mi je objasnio što očekuje od mene, a ja znam što mogu najbolje. Radom i odricanjem stizat ćemo do dobrih rezultata", kazao je on na predstavljanu.

Inače, riječ je o fudbaleru koji je upisao 12 nastupa za mladu reprezentaciju Španije i pet za A selekciju Venezuele.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

S Barcom je osvojio Ligu prvaka i tri La Lige.

Top Komentari

Hix
Kako barca trenutno igra moze se reci da decku karijera ide uzlazmom putanjom
3 0
Fce
Sa konja na magarca sto ti je zivot
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi