Slaven Belupu bod na vrućem gostovanju u Puli

HNL

Slaven Belupu bod na vrućem gostovanju u Puli

Istra 1961 je na domaćem terenu ugostila tim Slaven Belupa koji je bio u pozitivnom nizu nakon promjene trenera. 

Istrani su u posljednjem kolu poraženi od Lokomotive u Maksimiru, pa su željeli ponovno zasjesti na peto mjesto nadajući se da Split neće trijumfovati u Zadru.

Početak je bio odličan za goste iz Koprivnice. Već u trećoj minuti Slaven Belupo je poveo. Nakon centaršuta iz korenra Fuštar je glavom iz neposredne blizine savladao domaćeg golmana.

Istra je nakon toga imala inicijativu i veći posjed lopte, ali Slaven je umrtvio igru i na poluvrijeme uspio otići sa minimalnim vodstvom. Istra do izjednačenja dolazi u 63. minuti vrlo lijepim pogotkom Blagojevića.

Veznjak Istre je iz slobodnog udaraca pucao u nebranjeni ugao Rodićevog gola. Do kraja je Istra mogla i do potpunog preokreta, ali se Brazilac Jo nije najbolje snašao pred gostujućim golom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.