Slaven Bilić objavio spisak

Slaven Bilić objavio spisak

Hajdukovi igrači iz odbrane Ivan Strinić i Jurica Buljat pozvani su u reprezentaciju Hrvatske za predstojeće pripremne utakmice sa Austrijom 19. maja u Klagenfurtu, sa Walesom 23. maja u Osijeku i u Tallinu s Estonijom 26. maja.

Za pripremne utakmice u Klagenfurtu, Osijeku i Tallinu selektor Hrvatske Slaven Bilić je pozvao i nedovoljno oporavljene golmane Vedrana Runju i Stipu Pletikosu, ali neće moći računati na također povrijeđene Niku Kranjčara i Ivicu Križanca.

Prve dvije pripremne utakmice Hrvatske u maju propustiće i Ivica Olić i Danijel Pranjić, koji s Bayernom igraju finale Lige prvaka, a moguće i još uvijek povrijeđeni Vedran Ćorluka.

Golmani: Vedran Runje (Lens), Danijel Subašić (Hajduk), Stipe Pletikosa (Spartak)

Odbrana: Darijo Srna (Šahtar), Dario Knežević (Livorno), Josip Šimunić (Hoffenheim), Hrvoje Čale (Trabzonspor), Jurica Buljat (Hajduk), Ivan Strinić (Hajduk)

Veza: Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Tomislav Dujmović (Lokomotiv Moskva), Luka Modrić (Tottenham), Nikola Pokrivač (Red Bull), Drago Gabrić (Trabzonspor), Danijel Pranjić (Bayern)

Napad: Eduardo da Silva (Arsenal), Mladen Petrić (HSV), Nikica Jelavić (Rapid Beč), Mate Bilić (Sporting Gijon), Mario Mandžukić (Dinamo), Ivica Olić (Bayern).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.