Slaven Bilić preuzima Bešiktaš

Slaven Bilić preuzima Bešiktaš

O. Lekić

Bivši hrvatski selektor Slaven Bilić dogovorio je saradnju sa turskim prvoligašem Bešiktašem, pišu turski mediji. 

Bilić je navodno u ponedjeljak navečer dogovorio dvogodišnji saradnju s Bešiktašom, pišu turski dnevnici "Hurriyet" i "Milliyet". Bešiktaš je htio Bilića i prošle godine, ali je on nakon napuštanja hrvatske selektorske klupe otišao u ruski Lokomotiv. No, s ruskim klubom Bilić nije imao sreće, Lokomotiv je sezonu završio kao deveti i to je najgori plasman u historiji kluba. 

Prema pisanju nekih medija, Bilić će godišnje u Bešiktašu dobivati 1,6 miliona eura, a prema drugima 2,5 milikona eura. 

Bešiktaš je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u turskom prvenstvu, iza Galatasaraya i Fenerbahčea, ali upitan mu je nastup u Europi jer mu prijeti UEFA-ina suspenzije zbog namještanja utakmica.

Naime, dva klupska službenika terete se za namještanje rezultata finala turskog kupa 2011. godine, u kojem je Bešiktaš pobijedio Istanbul. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.