Slaven Bilić se vraća selektorskom poslu, prvi izazov je baraž za Mundijal u Kataru

Hrvatski stručnjak

Slaven Bilić se vraća selektorskom poslu, prvi izazov je baraž za Mundijal u Kataru

E. Ganibegović

Hrvatski trener Slaven Bilić u potrazi je za novim poslom.

On je nedavno raskinuo ugovor s kineskim Beijing Guoanom, a čini se da je već na pomolu dogovor za novi posao.

Kako prenose poljski mediji, Bilić je najozbiljniji kandidat za selektora te zemlje, koja je bez selektora ostala na kraju 2021. godine kada je Paulo Sousa napustio tim i preuzeo brazilski Flamengo.

Prvi izazov za Bilića tako bi bio martovski baraž za Svjetsko prvenstvo koje će se u novembru i decembru održati u Kataru.

Reprezentacija Poljske u polufinalu baražnog mini-turnira igra protiv Rusije, a ukoliko izbore prolazak dalje, za Svjetsko prvenstvo igrat će duel protiv pobjednika iz duela Češke i Švedske.

Ovaj 53-godišnji stručnjak tako bi se vratio selektorskom poslu. On je od 2004. do 2006. godine bio selektor U21 reprezentacije Hrvatske, a onda je vodio A tim na 65 utakmica do 2012. godine.

Što se klupske trenerske karijere tiče, prije Beijinga radio je u WBA, Ittihadu, West Ham Unitedu, Bešiktašu, moskovskoj Lokomotivi, a na samom početku karijere vodio je Hajduk i to na samo jednoj utakmici.

Top Komentari

Juninho
To bi za Slavena bio pun pogodak, iskreno mislim da bi ga sigurno vidjeli na SP
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije