Slaven okrenuo protiv Lokomotive, poraz Rijeke

HNL, 6. kolo

Slaven okrenuo protiv Lokomotive, poraz Rijeke

Midhat Šljivak

Fudbaleri Slaven Belupa savladali su zagrebačku Lokomotivu sa 3:2 u derbi susretu 6. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva.

Lokomotiva je odlična otvorila susret u Koprinici. U 4. minuti Kramarić je pobjegao odbrani Slavena, te je lijepim lob udarcem savladao domaćeg golmana za vodstvo tima iz Zagreba od 1:0. Već u 18. minuti novi gol u mreži Slavena. Boras je šutem sa dvadesetak metara pogodio za velikih 2:0.

Ipak, Slaven se ubrzo vraća u igri i za samo dvije minute stiže do dva gola. Vugrinec je u 29. minuti iskoristio smušenost odbrane Lokomotive i smanjio rezultat na 1:2, da bi već u narednom napadu lijepu akciju tima iz Koprivnice završio Batarelo za poravnanje rezultata na 2:2, što je bio rezultat prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo lošiju utakmicu. Gregurina je prvi zaprijetio golu Lokomotive u 70. minuti, ali je šutirao pored gola. Gregurina je ipak u 84. minuti stigao do gola. Fantastičnim uadarcem je matirao golmana gostiju za konačnih 3:2

U drugoj utakmici 6. kola Inter je u Zaprešiću golovima Šarića sa penala u 79. i 89. minuti savladao ekipu Rijeke.

HNL, 6. kolo:

Slaven - Lokomotiva 3:2
Inter - Rijeka 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.