Slaven u derbiju bolji od Svatovca

Druga liga Sjever, 19. kolo

Slaven u derbiju bolji od Svatovca

Midhat Šljivak

Nogometaši Slavena iz Živinica prekinuli su pobjednički niz Svatovca iz Poljica. Na svom terenu su pobijedili lidera Druge lige Sjever rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču postignut je nakon 20 minuta igre. Strijelac gola vrijednog tri boda za Slaven bio je Amer Majdančić.

Velika je gužva na vrhu tabele u Drugoj ligi Sjever. Slaven je sada pet bodova iza Svatovca, a isto toliko bodova od prvog mjesta je i Mladost iz Malešića koja je savladala Priluk s 1:0.

Sloga iz Simin Hana je remizirala na gostovanju kod imenjaka u Tojšićima (0:0), Mramor je lagano pobijedio Radnik iz Lipnice s 3:1, dok je Dinamo savladao Dizdarušu s 4:1.

Četiri gola su viđena u meču Prokosovići - Posavina (3:1), dok je minimalnu pobjedu upisao Ingram protiv Gradine (1:0).

Meč dvije Bosne u Mionici nije donio pobjednika. Gosti iz Kalesije kući idu s jednim bodom (1:1).

Druga liga FBiH, grupa Sjever, 19. kolo:

Slaven - Svatovac 1:0

Sloga Tojšići - Sloga Simin Han 0:0

Prokosovići - Posavina 3:1

Mramor - Radnik 3:1

Ingram - OFK Gradina 1:0

Dinamo - Dizdaruša 4:1

Bosna Mionica - Bosna Kalesija 1:1

Mladost - Priluk 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi