Slavija iz Praga slavila na krilima dvojca iz BiH

Pogodak Rondića i Bjeloše

Slavija iz Praga slavila na krilima dvojca iz BiH

Samir Mlaćo

U okviru juniorske lige Češke Slavija iz Praga je danas savladala gradskog rivala Duklu sa 2:0. Slavija je pokazala mnogo više, a u vodstvo je došla u 27. minuti kada je pogodio nekadašnji fudbaler Mladosti, Olimpika i FK Sarajevo Imad Rondić.

Dukla je do kraja prvog poluvremena imala par prilika, ali nije ih uspjela relalizovati. U drugom poluvremenu Slavija postiže još jedan pogodak i to zanimljivo i njega je postigao još jedan nogometaš koji je rođen u BiH.

Radi se o bivšem članu Slavije Nikoli Bjelošu koji je u 64. minuti postavio konačnih 2:0.

Slavija Prag - FK Dukla 2:0

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Slavija Prag: Lisa - Beňo, Kredl, Vilotić, Bejbl (72 Krupička) - Mitrani (61 Janousek), Buća, Petrak, Sintean (87 Azilinon) - Rondić, Bjeloš (79 Čerňanský)

FK Dukla Prag: Czechowska - Petryk (71 Burget) NECA Šimek, Lohoyda - King (76 Vyleta) Dančák Linhart, Kolman (65 Barták) - Gres Zubashivskyi (81 Kanik)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti