Okršaj bivših premijerligaša donio prvog učesnika osmine finala Kupa

Kup BiH

Okršaj bivših premijerligaša donio prvog učesnika osmine finala Kupa

E. Škorić

Nogometaši Slavije pobijedili su Leotar sa 2:1 u prvom susretu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Na stadionu u Istočnom Sarajevu snage su danas odmjerili nekadašnji premijerligaši i klubovi sa velikim renomeom, a koji se danas "pate" u Prvoj ligi R.

Žrijeb ih je spojio u šesnaestini finala Kupa, a Slavija je preokretom došla do pobjede i prvi je učesnik osmine finala najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Iako su gosti iz Trebinja poveli u 21. minuti, kada je precizan bio Mihailo Cmiljanović, Slavija je samo dva minuta kasnije izjednačila golom Nikole Bjeloša, da bi u završnici prvog dijela došla do preokreta i na kraju pobjede.

Kapiten Bjeloš ponovo je bio strijelac i on se na kraju ispostavio junakom domaćeg tima.

S ozbirom da se u ovoj fazi turnira igra samo jedan meč, Leotar ne4ma priliku za popravni i već se oprostio od takmičenja, dok će Slavija čekati sutrašnji rasplet utakmica i novi žrijeb kako bi saznala rivala u osmini finala.

Oglasi

Sutra nas čeka veliki broj utakmica šesnaestine finala, a derbi će se odigrati na Tušnju između Slobode i Željezničara.  Ipak, zbog naknadnog kola ove srijede, odgođena su čak četiri duela. 

Otkazani su mečevi: Tekstilac - Tuzla City, Radnik Hadžići - Borac, Čelik - Zrinjski i Sutjeska - Široki Brijeg, jer će u terminu Kupa svoje zaostale duele igrati Borac, Široki Brijeg, Tuzla City i Zrinjski.

Slavija - Leotar 2:1 (Bjeloš 24, 45/ Cmiljanović 21)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Slavija: Sirćo, Gojković, Čvoro, Dabić, Bjeloš, Arbinja, Avdalović, Vučinić, Mandić, Karić, Tomić

Leotar: Milošević, Glogovac, Cmiljanović, Kapor, Babić, Đuderija, Krneta, Kolak, Đajić, Šušnjar, Penić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi