Slavija penalima presudila Mladosti

Kup Republike Srpske

Slavija penalima presudila Mladosti

D. Vejo

Fudbaleri Slavije prošli su dalje nakon što su u 16. finala Kupa Republike Srpske s bijele tačke bili bolji od ekipe Mladosti u Rogatici.

Nakon regularnog dijela meča, rezultat je glasio 1:1, te se pristupilo izvođenju penala, gdje je više sreće imao tim iz Istočnog Sarajeva. Nakon penala, bilo je 2:4 za Slaviju.

Domaće je u vodstvo doveo Sekulić u 32. minuti meča, te je ovaj rezultat bio na snazi sve do 63. minute kada Marković pogađa sa bijele tačke za izjednačenje plavo-bijelih. Ovaj ishod, ostao je do kraja regularnog dijela, usljed čega se krenulo na izvođenje jedanaesteraca, gdje su precizniji bili fudbaleri Slavije.

Ovom pobjedom, Slavije je otvorila vrata osmine finala Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi