Slavija slavila u Vitezu

Pripremna košarkaška utakmica

Slavija slavila u Vitezu

Košarkaški klub Slavija slavio je pobjedu (60:59) u gostima kod Viteza u pripremoj utakmici odigranoj pred početak takmičarske sezone.

Pred oko tristotinjak gledatelja koji su se okupili u Gradskoj Sportskoj Dvorani u Vitezu jednu od posljednjih pripremnih utakmica pred početak nove sezone odigrali su domaćin Vitez (član A1 lige Herceg – Bosne), te KK Slavija iz Istočnog Sarajeva (član Premier lige BiH).

U tvrdoj utakmici gdje su prednjačile kvalitetne obrane, te velika borbenost i zalaganje sa obje strane pobjedu su odnijeli gosti iz Istočnog Sarajeva 60:59.

Kod pobjedničkog sastava istakli su se Vuković sa 13, te Stanić sa 11 poena, dok su kod poražene ekipe Viteza bolji od ostalih bili Križanović sa 25 poena (9 skokova), Palavra sa 14 poena, te Šimić sa 10 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.