Slavile dvije Slobode, jedna u gostima

Prva liga RS, 6. kolo

Slavile dvije Slobode, jedna u gostima

Edmir Škorić

U nedjelju popodne odigrane su preostale dvije utakmice šestog kola Prve člige Republike Srpske.

Nakon što su jučer gosti u šest susreta ovojili samo jedan bod (Mladost Gacko u Modriči), danas je Sloboda iz Novog Grada upisala pobjedu na gostujućem terenu.

 

Novograđani su slavili s 3:2 kod Mladosti u Velikoj Obarskoj. Domaćin je na poluvremenu vodio s 2:0. Krezović je  dva pogotka donio prednost Mladosti, ali u nastavku potpuni preokret.

 

U 54. minuti Mazalica je smanjio rezultat, da bi Antonić 11 minuta prije kraja utakmice donio poravnanje gostima, a pobjedu Zec u samoj završnici. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

U drugom susretu Sloboda je u Mrkonjić Gradu  2:0 savladala Borac, a oba gola postigao je Dimitrijević. Momčad iz Šamca ostaje u donjem dijelu tabele sa svega četiri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.