Slavile fudbalerke SFK 2000 Sarajevo

Međunarodni turnir za fudbalerke

Slavile fudbalerke SFK 2000 Sarajevo

Nogometašice našeg osmostrukog šampiona ŽNK SFK 2000 Sarajevo pobjednice su Međunarodnog malonogometnog turnira za djevojke „Sarajevo 2011.“ u kategoriji seniorki.

Na turniru koji je održan u Dvorani „Ramiz Salčin“ takmičile su se ekipe: "Agram" Zagreb, "LASK" Lazarevac, "Borac" Banja Luka, "Čelik" Zenica, "Mladost" Novi Travnik, "Gradina" Srebrenik, "Salt city" Tuzla i "SFK".

Nogometašice SFK 2000 pobijedile su „Agram“ sa 5:0, „Čelik“ sa 6:0, „Mladost“ sa čak 12:0, „Borac“ u polufinalu sa 8:0, da bi finalnu utakmicu igrale sa "LASK"-om i trijumfirale sa 4:1.

Za najbolju golmanicu turnira proglašena je Marina Petković (Lask), najbolji strijelac je Monika Conjar (Agram), dok je najbolja igračica Amela Kršo (SFK 2000).

Za SFK 2000 su igrale: Merima Pašalić, Mersiha Aščerić  (kapiten), Amira Spahić, Amela Fetahović, Alisa Spahić, Amela Kršo , Ivana Ivanović, Svjetlana Crnjak, Azra Numanović,  Azra Hamzić. Trenerica je Samira Hurem.

Danas se turnir nastavlja utakmicama za juniorke.

Ulaz je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.