Slaviša Jokanović produžuje ugovor sa Fulhamom

Na dvije godine

Slaviša Jokanović produžuje ugovor sa Fulhamom

D. Vejo

Nudili su Werder i Malaga, ali je on rekao ne, srbijanski stručnjak na klupi Fulhama Slaviša Jokanović prema novim informacijama produžit će ugovor sa timom iz Championshipa.

Fulham je po svemu sudeći uspio da sačuva iskusnog trenera, uprkos mnogobrojnim ponudama koje su stizale ove zime na vrata tima iz druge lige Engleske.

Iako pomenuti klub važi za jednog od onih koji nema prevelik budžet, Jokanović je uspio da sa postojećim igračkim kadrom uradi praktično čudo.

Ekipa se trenutno nalazi na poziciji koja vodi u play-off lige, a rukovodstvo Fulhama prepoznalo je kvalitetan rad srbijanskog stručnjaka pa su s toga odlučili da on i u budućnosti bude na kormilu tima.

Prema nezvaničnim informacijama koje pristižu sa Ostrva, novi ugovor sa Jokanovićem trebao bi biti potpisan kroz narednih nekoliko dana, u trajanju od dvije godine.

Vrijedno pomena jeste i to da su sjajni rezultati koje postiže Jokanović sa Fulhamom, nagrađeni njegovim ulaskom u uži krug kandidata za trenera godine na tradicionalnom izboru "London Football Awards", koje se organizuje u glavnom gradu Engleske početkom marta mjeseca tekuće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi