Slavko Petrović: Neću potpisati ni za kakve pare, neka krivca ne traže u meni!

Srbijanski stručnjak otvoreno za SportSport.ba

Slavko Petrović: Neću potpisati ni za kakve pare, neka krivca ne traže u meni!

S. Mlaćo

Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova održana jučer donijela je loše vijesti za FK Željezničar.

Naime, Željo je ostao bez licence za Evropu, što se na Grbavici niko nije nadao. Jasno je da problem nedobijanja licence leži u načinu isplate dugovanja prema bivšem šefu struke Slavku Petroviću.

Klub sa Grbavice jeste izmirio sve obaveze prema srbijanskom stručnjaku, ali sa zakašnjenjem. Petrović je za SportSport.ba istakao žaljenje što će Željo ostati bez Evrope ukoliko je izbori na zelenom terenu, no ističe da su pravila jasna.

"Žao mi je što Željo nije dobio licencu. UEFA-e je tu nemilosrdna. Oni su imali presudu da trebaju isplatiti, mi smo se žalili UEFA-i u januaru da nisu isplatili, a zatim smo u martu poslali i pismo N/FSBiH. Kako sada da lažem nekoga?", pita se Petrović te nastavlja.

"Ne znam ko je kriv za to. Krivi su ovi prije što bili u klubu, ali i ovi poslije njih. Sada se 'vade' kao da nisu znali, a znate da je na Skupštini kada je izabrano novo rukovodstvo gospodin Šiljak govorio o dugovanjima prema meni", dodaje nekadašnji trener Plavih.

Istakao je da žali ako Željo ostane bez Evrope, ali ne želi da on ispašta zbog svega.

"Ponavljam, iskreno mi je žao što će Željo ako izbori na terenu Evropu, ostati bez nje. Ne želim ništa da potpisujem retroaktivno, te da UEFA sazna i da izgubim PROFI licencu. To se više ne može dobiti nikada i ja to neću uraditi ni za kakve pare. Probili su termin, neka krivca ne traže u meni", jasan je iskusni stručnjak koji je na Grbavici proveo skoro godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ističe da mu je u Željezničaru bilo lijepo, te da je upoznao mnogo pravih prijatelja, kako u klubu tako i u gradu Sarajevu.

Ovaj 60-godišnji stručnjak je Željezničar vodio 36 puta, a imao je učinak od 21 pobjede, 10 remija i pet poraza.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ
bravo Slavko,nedaj im i netrebaju SLAVKO MAJSTORE,HORDE SU UZ TEBE hahahahah
60 8
VenamaHrabrih
Cudi me da kod zeljkice ima nesto neposteno?! Zaboga, zeljkica nije obicna kurwa. To je gospođa kurwa.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi