"Promašili smo šanse, idemo dalje, svaki bod je bitan i pokušat ćemo opet iznenaditi Željezničar"

Slavko Petrović nakon Zrinjskog

"Promašili smo šanse, idemo dalje, svaki bod je bitan i pokušat ćemo opet iznenaditi Željezničar"

M. Šljivak

Olimpik je danas na Koševu u 26. kolu Premijer lige BiH uvjerljivo poražen od Zrinjskog rezultatom 3:0.

Sarajevski tim je svoje šanse u ovom susretu propustio. Plemići su to iskusno kaznili i stigli su do tri boda kojim su se priključili u borbi za titulu prvaka.

Trener Olimpika Slavko Petrović čestitao je gostima iz Mostara na pobjedi u ovom meču, a njegov tim nastavlja borbu za ostanak u Premijer ligi BiH.

"Ušli smo sa velikom dozom straha i respekta prema ekipi Zrinjskog i kada uđeš tako, dobiješ rani gol", počeo je izlaganje Petrović i nastavio je:

"Nismo iskoristili tri jako dobre šanse u prvom poluvremenu, a u nastavku smo imali cilj da uđemo oštrije i tužno je kad nakon minut i 15 sekundi primiš drugi gol. Tek smo nakon toga smo počeli da radimo neki pritisak, ali nije bilo nekih šansi. Čestitam Zrinjskom, a mi idemo dalje. Svaki bod je bitan i ova bitka će do kraja trajati", rekao je Petrović.

Pred Olimpikom je zaista težak raspored do kraja sezone. Već u narednom kolu idu na Grbavici protiv Željezničara, a gostuju i direktnim rivalima u borbi za ostanak.

"Pokušat ćemo ponovo da iznenadimo Željezničar, a tražit ćemo i bodove u drugim utakmicama."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Te bodove će tražiti u Tuzli protiv Slobode, gostuju i Radniku, te Krupi, a u ostalim mečevima igraju protiv Tuzle, , Mladosti i Sarajeva.

Olimpik je trenutno na pretposljednjem mjestu sa 20 bodova, a ispod njih je s

Top Komentari

user1605368976
Iznenaditi će tebe BAKA ti ćeš ga čekati s prida a uvali će ti ga sa zada.
6 2
Ajax11
Sada samo lezite
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije