Slavko Petrović pozvao sve igrače u Bijeljinu

Većini ističe ugovor s Radnikom

Slavko Petrović pozvao sve igrače u Bijeljinu

E. Čaušević

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine prekinuta je prije dva mjeseca, te još uvijek nema naznaka da će biti nastavljena.

Poznato je da Nogometni savez naše zemlje do 25. maja mora poslati UEFA-i plan oko nastavka sezone ili prekida iste. Do sada je održan veliki broj video konferencija, ali konkretnih odluka još uvijek nije bilo.

Većina klubova se izjasnila da je za nastavak sezone, što i nije isključeno s obzirom na epidemiološku situaciju kao i na činjenicu da će se prvenstva nastaviti u zemljama regiona ali jasno je da će organizacija utakmica biti znatno drugačija i rigoroznija ukoliko se sezona i nastavi.

Klubovi već skoro dva mjeseca ne treniraju zajedno, te su igrači bh. premijerligaša većinom trenirali u kućnoj izolaciji. Trener FK Radnik, Slavko Petrović, pozvao je sve igrače ovog kluba da se vrate u Bijeljinu u nedjelju kako bi održali razgovore je većini njih ističe ugovor narednog mjeseca.

Petrović je poručio da igrači od početka treniraju individualno, te da čekaju odluku Kriznog štaba da li će uskoro imati mogućnost da treniraju u grupama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radimo individualno cijelo vrijeme, a vidjet ćemo u zavisnosti od odluka Kriznog štaba i Saveza šta dalje. Uglavnom, svi moraju biti u nedjelju u Bijeljini. Čak kod 14 igrača ugovori ističu za mjesec, pa ćemo obaviti i s njima razgovore. Normalno, mi ćemo se nekima zahvaliti, a s nekima ćemo pokušati produžiti ugovore", rekao je Petrović za SportSport.ba i dodao.

"Što se tiče nastavka sezone mi smo od samog početka za to da se prvenstvo treba privesti kraju na zelenom terenu. Naše mišljenje se nije promijenilo, vidjet ćemo, ispunili smo upitnik i ispunit ćemo sve što se traži od nas".

Top Komentari

Samoiskreno
Plate niste od januara isplatili a imate 150 000 KM za hotel, testove i sve ostalo sto se zahtjeva. Dajte prvo igracima plate pa onda vidite gdje ste.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi