Petrović: Previsok poraz, volio bih da vidim situacije kod prvog i trećeg gola

Trener gostiju nakon eliminacije

Petrović: Previsok poraz, volio bih da vidim situacije kod prvog i trećeg gola

S. Grebović

Radnik je u okviru 1/16 finala Kupa BiH gostovao na Tušnju ekipi Tuzle City koja je na kraju imala više razloga za slavlje jer je pobijedila rezultatom 3:1.

Maksimović je Tuzlake u 35. minuti doveo u prednost, da bi početkom drugog dijela istu uduplao Vojo Ubiparip, tačnije u 50. minuti. Gosti, svjesni da nemaju šta izgubiti krenuli su naprijed što im se nedugo zatim isplatilo jer su smanjili preko Motike.

Kada se činilo da bi Bijeljinci mogli do poravnanja na scenu je stupio Badji koji je u nadoknadi postavio konačnih 3:1 i tako svoj tim lansirao u četvrtinu finala ovog takmičenja.

Svoje viđenje meča iznio je trener gostiju, Slavko Petrović.

"Poraz koji je za jedan gol možda i previsok. Ovdje smo došli bez tri standardna igrača koji nisu igrali u prošlom prvenstvenom kolu, dok su ostatak ekipe činile naše rezerve. Nekima od njih ovo je bio prvi meč u sezoni i ponosan sam na ono šta su oni prikazali. Volio bih vidjeti situcije kod prvog i trećeg gola jer neki igrači misle da je bio ofsajd. Tuzli City čestitam na prolasku i želim im sve najbolje." 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ekipu Radnika u narednom kolu na domaćem terenu očekuje duel sa drugim tuzlanskim klubom, Slobodom, a Petrović je i više nego svjestan važnosti tog meča.

"Jako bitna utakmica za nas jer sa pobjedom prilazimo sredini tabele. Poslije toga slijedi nam paklen program jer imamo neke teške mečeve. Ta tri boda bi nam jako značila da imamo odstojanje od donjeg dijela i dobili bi samopouzdanje koje nam je prijeko potrebno, pogotovo za neke igrače. Bilo bi mi jako drago kad bi došli do ta tri boda", riječi su Petrovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi