Slavko Petrović saopštio kako je protiv Simonovića pokrenut disciplinski postupak

FK Radnik

Slavko Petrović saopštio kako je protiv Simonovića pokrenut disciplinski postupak

E. Škorić

Trener Radnika Slavko Petrović najavio je kako je pokrenut disciplinski postupak protiv Miloša Simonovića.

Mnogi igrači su napustili Radnik ovog ljeta, među njima i Srđan Bečelić, Luka Bilobrk, Mahir Karić, Ševko Okić, Slaviša Radović, Milan Plavšić i Alem Merajić, a Miloš Simonović, koji ima ugovor do 31. decembra, još se nije pojavio niti se javio nekome iz kluba.

"Protiv njega je već pokrenut disciplinski postupak i sigurno ga očekuju određene sankcije. Nismo doveli još nijedno pojačanje, a sa nama je nekoliko igrača na probi. Profesionalni ugovor potpisao je naš junior Nenad Nikić, dok su kadeti Mustafa Šukilović, Dalibor Mitrović i Ljubiša Cvijanović priključeni seniorskom pogonu. Moramo se pojačati na mjestu štopera, desnog i lijevog beka, ofanzivnog veznog i napadača. Očekujem da sastav kompletiramo do 9. jula, kada odlazimo na Zlatibor, gdje ćemo ostati devet dana i odigrati tri utakmice. Već 10. jula igramo protiv Sloge iz Požege, za 13. tražimo rivala, dok ćemo se 17. sastati sa Inđijom", rekao je Petrović.

Radnik je prije dva dana igrao prvu kontrolnu utakmicu i to protiv juniora, a seniori su slavil is 1:0 golom Faruka Gogića početkom drugog dijela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik je 4. jula trebao da igra protiv Drine iz Zvornika, ali je meč upitan zbog sve većeg broja zaraženih od koronavirusa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi