Slavlje Kasimpaše u Istanbulu, Ibričiću 89 minuta

Gosti iznenadili u Istanbulu

Slavlje Kasimpaše u Istanbulu, Ibričiću 89 minuta

Bešiktaš je večeras u okviru 26. kola turske Superlige na svom terenu dočekao Kasimpašu. Gosti su slavili 3:1.  

Već iz prve prilike na susretu gosti su došli do vodstva, a strijelac je nakon asistencije Ernsta bio Viudez. Samo šest minuta kasnije izjednačio je Bešiktaš. Mamadou Niang je asistirao Sahanu, koji je poravnao rezultat. 

 

U 21. minuti Niang je mogao donijeti prednost domaćoj ekipi, ali je ostalo 1:1. Kasimpaša je do prednosti stigla u 33. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije uchea bio Djalma. Hološko je mogao donijeti izjednačenje domaćoj ekipi, ali je ostalo nakon prvih 45 minuta 2:1 za goste. 

 

Prvu priliku u nastavku imao je Bešiktaš, ali je udarac Almeide otišao pored gola. Nastavio je domaćin da napada, ali je ovaj put neprecizan bio Manuel Fernandes. Uche je u 78. minuti ubilježio novu asistenciju, a strijelac je ovaj put bio Čolak, za vodstvo Kasimpaše 3:1, što je bio i konačni rezultat ovog susreta. U 89. minuti susreta izašao je Senijad Ibričić.

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 26. kolo:

Bešiktaš - Kasimpaša 1:3 (Sahan 13/Viudez 7, Djalma 33, Čolak 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.