Slavlje u Parizu, okončana grupna faza
Slavlje igrača PSG-a

Okončana grupna faza Liga UEFE

Slavlje u Parizu, okončana grupna faza

Edmir Škorić

Večeras je napokon kopmletirana grupna faza ovogodišnje Lige Uefe. U grupama A, B, C i D bilo je šest praznih mjesta, a njih su zauzeli PSG, Olympiacos, Stuttgart, Sampdoria, Tottenham i NEC.

Parižani idu dalje, Racing otpao

Racing Sandanter i Paris SG su bili bolji na svom terenu od Manchester Cityija, odnosno Twentea. Francuzi su prošli u naredni krug, budući da imaju pet bodova, kao i Santander, ali zbog bolje gol razlike su u prednosti nad Španjolcima. Schalke je odigrao sve svoje utakmice, večeras je odmarao, uzimajući u obzir da su skupili samo 4 boda, oni završavaju svoje takmičenje u Europi.

Twente je unatoč porazu u glavnom gradu Francuske, ostao drugoplasirani, i tako uz City bez puno briga ušao u ovaj meč. Golove u visoko pobjedi Parižana (4:0) dali su Luyindula (dva puta), Sessegnon i Mateja Kežman. Pereira, Serrano i Esprin su Racingu donijeli sigurno vodstvo, a utješni gol za goste iz Manchestera dao je Caicedo u posljednoj minuti utakmice.

Paris SG - Twente 4:0
R. Santander - Manchester City 3:1


Poredak:
1.Manchester City 7
2.Twente 6
3.Paris S 5

4.Racing 5
5.Schalke 4

Metalist iznenađenje, Benfica razočarenje

Turski Galatasaray večeras je odmarao u skupini B, a Turci su svoj prolaz osigurali još prošlo kolo. Ukrajinski Metalist je skupio deset bodova, te je tako završio na prvoj poziciji. Olympiacos i Hertha su igrali važnu utakmicu za posljednjeg putnika u naredni krug, ipak Grci su došli do povoljnog rezultata i tako eliminisali Nijemce. Cearense je nakon deset minuta igre u drugom dijelu pogodio mrežu gostiju iz Berlina, a za sigurniji kraj pobrinuo se Galletti koji je sa bijele tačke pogodio u 67. minuti.

Pravi debakl gosti doživljavaju nekoliko minuta prije kraja kada Torosidis i Diogo postižu golove. Pravo razočarenje Lige UEFE ove godine je portugalska Benfica, koja je i večeras poražena. Golom Rikuna u 85. minuti gosti iz Kharkova su potvrdili svoju kvalitetu i tako zasjeli na prvo mjesto ove skupine.

Olympiacos - Hertha (B) 4:0
Benfica - Metalist 0:1


Poredak:
1.Metalist 10
2.Galatasaray 9
3.Olympiacos 6

4.Hertha 2
5.Benfica 1

Sevilla se oprostila

Beogradski Partizan ni jedan bod nije skupio u četiri odigrana susreta, pa su večeras bili "bezposleni", a pravu bitku vodili su Stuttgart i Sampdoria. Iznenađenje u skupini C, ujedno i ove godine u Liga Uefi je belgijski Standard Liege. Belgijanci su skupili svih 9 bodova u tri odigrane utakmice, a večerašnja utakmica koju su izgubili kod Stuttgarta, nije im apsolutno ništa značila. S druge strane, Nijemci su bili prisiljeni pobijediti ovu utakmicu, a golovima Khedire i Hilberta, došli su do sigurnog rezultata i prolaza u naredni krug.

Rumun Marica je Standardu dao na znanje, da je Stuttgart bolja momčad, i u 73. minuti svom timu donio već ubjedljivih 3:0. Bottinelli je svojim golom u 74. minuti Sampdoriji donio prolaz.

Stuttgart - Standard (L) 3:0
Sampdoria - Sevilla 1:0


Poredak:
1.Standrad 9
2.Stuttgart 7
3.Sampdoria 7

4.Sevilla 6
5.Partizan 0

NEC se pridružio Udineseu i Tottenhamu

U posljednoj (D) skupini, Sparta Prag je namučila Tottenham u Londonu, te možemo sa sigurnošću reći da je nezasluženo izgubila bodove. Gosti su golovima Džube u 23. i 33. minuti došli do rane prednosti, koju nisu uspjeli sačuvati do posljednjeg sudijskog zvižduka. Najprije je hrvatski reprezentativac Luka Modrić pogodio za smanjenje rezultata na 1:2, a Huddlestone je nekoliko minuta poslije donio i izjednačenje londonskom klubu.
Prvolasirani Udinese poražen je kod NEC Nijmegena, no bez obzira na ovaj ishod, momčad iz Udina je osigurala svoj prolazak. Nizozemci su golovima Johna i Beukeringa uspjeli pobijediti goste iz Udina, rezultatom 2:0.

Tottenham je unatoč lošoj igri protiv Sparte ostao na drugom mjestu, a Česi su se oprostili od daljnjeg natjecanja, zajedno sa Dinamom.
Zagrebački Dinamo je svoje šanse izgubio još u 3. kolu kada su poraženi od Sparte na Maksimiru. Poraz u Udinama je bila potvrda njihove loše sezone u Europi, te su završili na posljednjem 4. mjestu sa tri osvojena boda.

NEC Nijmegen - Udinese 2:0
Tottenham - Sparta 2:2

Poredak:
1.Udinese 9
2.Tottenham 7
3.NEC Nijmegen 6

4.Sparta P. 4
5.Dinamo Zagreb 3

Napominjemo da je sutra ždrijeb parova koji će se sasti u drugoj fazi takmičenja, inače po "knock-out"sistemu se igraju naredne utakmice Lige UEFE.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sinoć su drugi krug izborili Wolfsburg naših Džeke i Misimovića, AC Milan, i Braga (skupina E), Hamburg, Ajax, Aston Villa (skupina F), St. Etienne, Valencia i Konebhavn (skupina G), te CSKA našeg Rahimića, Deportivo i poljski Lech našeg mladog reprezentativca Semira Štilića (skupina H).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti