Slavoljub Muslin o optužbama da je tražio novac od igrača: Zarađivao sam 100.000 dolara

Nekadašnji selektor Srbije

Slavoljub Muslin o optužbama da je tražio novac od igrača: Zarađivao sam 100.000 dolara

Danas se u medijima pojavile optužbe na račun Slavoljuba Muslina, nekadašnjeg selektora Srbije.

Muslin je kroz svoju trenersku karijeru vodio brojne timove, među kojima i moskovski Lokomotiv. U ovom klubu se zadržao tek jednu godinu, a u to vrijeme je član Lokomotiva bio i Essau Kanyenda, nekadašnji reprezentativac Malija.

Upravo je Kanyenda optužio Muslina da mu je tražio novac u zamjenu za mjesto u timu.

"Muslin je rekao: 'Ako želiš biti u Lokomotivu, moraš platiti dvije i pol hiljade dolara mjesečno. Odmah sam odbio i kroz nekoliko mjeseci napustio klub. U Lokomotivu su igrači imali visoke plaće, ali ja i nisam mnogo zaradio, kratko sam se zadržao", izjavoi je Kanyenda.

Sada je Muslin odgovorio na optužbe.

"Kada sam bio u Lokomotivu, Kanyenda nije igrao tamo. Nikada ga nisam vidio u životu, ne znam zašto to govori... Čak nisam ni znao da je on igrao za Lokomotiv. U Lokomotivu sam zarađivao 100.000 dolara mjesečno, zašto bih od bilo koga tražio 2.500 dolara?", poručio je Muslin.

Inače Kanyenda je u Lokomotiv stigao na ljeto 2005. godine iz Rostova, a član ovog kluba je bio do januara 2008. godine. Međutim, za to vrijeme je uglavnom bio na posudbama. Upisao je tek četiri nastupa za Lokomotiv.

Kanyenda je tokom karijere igrao za više ruskih klubova, da bi se potom okušao i u Danskoj i Južnoj Africi. Danas, kao 37-godišnjak, brani boje Mighty Wanderersa u rodnom Malaviju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi