Slepička presudio Farmaceutima

HNL, 21. kolo

Slepička presudio Farmaceutima

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 21. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva zagrebački Dinamo s minimalnih 1:0 u Koprivnici je svladao Slaven Belupo, te tako drugoplasiranoj Cibaliji pobjegao na 8 bodova prednosti.

Lider hrvatskog prvenstva, zagrebački Dinamo bolje je ušao u utakmicu i već u 9. minuti došao je u vodstvo. Mandžukić je uposlio češkog internacionalca Slepičku koji s nekih 16 metara šutira i dovodi Dinamo u vodstvo.
Nakon ovog pogotka Slaven je imao nešto više od igre, a najbolje prilike Farmaceuti su propustili pred kraj prvog dijela. Prvo je u 40. minuti Gregurina snažno šutirao, no Butina je bio uspješniji, a samo minut kasnije isti igrač dobro je šutirao glavom, ali opet je Butina izašao kao pobjednik.

U drugom poluvremenu obje momčadi su imale po nekoliko izglednih prilika, ali rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Slaven Belupo - Dinamo 0:1 (Slepička 9')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.