Slimani: Ljudima u Gazi novac je potrebniji nego nama

Alžirci oduševili i van terena

Slimani: Ljudima u Gazi novac je potrebniji nego nama

Pustinjske lisice Vahida Halilhodžića ostavile su snažan dojam i pobrale simpatije cjelokupne fudbalske javnosti svojim igrama u Brazilu. 

Međutim Alžirci nisu samo oduševili igrama na terenu, nego su veličinu pokazali i van terena, što je potvrdio i alžirski novinar, Waleed Abu Nada. 

Abu Nada je istakao kako su Alžirci novac od premija donirali Palestincima u Gazi. Alžirci su tako pokazali koliko se razlikuju od drugih afričkih zemalja, čiji su fudbaleri prijetili bojkotom SP zbog neisplaćenih premija. 

Fudbaler Alžira, Islam Slimani samo je kratko istakao kako je novac potrebniji ljudima u Gazi. "Oni trebaju taj novac više od nas," njegove su riječi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.