Slišković doživio prvi poraz u prvenstvu poslije dramatične završnice

Komazec zabio za Kitchee

Slišković doživio prvi poraz u prvenstvu poslije dramatične završnice

A. Čaušević

Blaž Slišković je doživio prvi prvenstveni poraz na klupi Kitcheea nakon dramatične završnice meča protiv Lee Man Warriorsa. 

U derbiju timova koji se bore za titulu prvaka Lee Man Warriorsi su na svom stadionu savladali Kitchee s 2:1 poslije preokreta u posljednjim minutama meča.

Sve tri gola su postignuta u nastavaku. Vodeći gol za goste je postigao Nikola Komazec. Bivši napadač Sarajeva je zabio u 66. minuti.

Činilo se da će Kitchee nastaviti seriju dobrih rezultata, međutim manjak koncentracije u finišu je bio koban. Michael N'dri je u 88. minuti zabio iz penala, da bi isti igrač u sudijskoj nadoknadi zabio za pobjedu i preokret.

Nakon ovog poraza Kitchee je pao na treću poziciju na tabeli s 19 bodova. Vodeći Guangzhou ima tri boda više, ali i utakmicu manje od ekipe Blaža Sliškovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti