Slišković: I mi bismo napravili špalir, bez obzira ko bio prvak

Trener Zrinjskog pred gostovanje u Sarajevu

Slišković: I mi bismo napravili špalir, bez obzira ko bio prvak

Fudbaleri Zrinjskog u nedjelju će u sklopu 9. kola Lige za prvaka gostovati Sarajevu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Mostarci su već osigurali šampionski naslov, a rezultatski nevažnu utakmicu za obje ekipe bi mogla obilježiti čestitka domaćih igrača prvaku, odnosno špalir. Trener Sarajeva Husref Musemić je kazao da protiv toga ne bi imao ništa, što je, s druge strane, oduševilo Blaža Sliškovića koji je izjavio da bi Zrinjski na isti način uzvratio da je prvak bilo ko drugi.

"Pročitao sam da je Musemić rekao da to nije u njegovom domenu i da, kada bi se on pitao, da ne bi imao ništa protiv. To je u organizaciji samog kluba. Ako se to dogodi, a sve su naznake i da hoće, to bi bilo zaista fer i korektan potez od strane Sarajeva. Vjerujem da će nas i njihovi navijači nagraditi, kao što bi i naši njih da oni u Mostaru slave šampionsku titulu. Mi bismo to sigurno napravili. Ne samo da je Sarajevo prvak, već bilo koji drugi klub", kazao je Slišković.

Potom je Slišković najavio i sam susret.

"Očekujem jednu kvalitetnu utakmicu, s obzirom da su riješene brige i Sarajeva i naše, gledajući sam plasman na tabeli. Mi u idemo Sarajevo da nastavimo seriju od nekih 14-15 utakmica bez poraza, dok Sarajevo želi nastaviti niz od tri pobjede, tako da i jedni i drugi imaju određene motive. Nadamo se da ćemo ostaviti dobar utisak i da će atmosfera na stadionu biti fer i korektna", kaže Slišković i dodaje:

"U ovom trenutku ne mogu ni pobliže da kažem ko će započeti utakmicu. Vjerovatno ćemo odmarati tri-četiri igrača koji su imali najveći broj nastupa dosad, jer smatramo da su to i zaslužili, no i oni koji dobiju priliku će sigurno dati svoj maksimum. U neku ruku to je i ispit za sve ove koji su manje igrali da se nametnu."

Iako sezona nije završena, o pojačanjima uveliko razmišlja.

"Već sada razmišljam o eventualnim pojačanjima, treba se dobro sagledati i vidjeti ko je slobodan u ovom trenutku. Ima dosta kvalitetnih igrača koje bismo rado vidjeli u svojim redovima, no imaju ugovore u svojim klubovima. Sa par kvalitetnih pojačanja možemo i moramo imati više izgleda za prolaz u Evropi, a ko će doći i otići, još je rano govoriti."

Odgovorio je i na pitanje na kojim pozicijama će Zrinjski tražiti pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve ovisi o tome ko će otići. Bilbija, Filipović i Jakovljević su imali dobri sezonu i može se očekivati njihov odlazak, što bi bilo i realno, jer su zaslužili da nađu bolji angažman i zarade. To bi značilo da moramo dovesti jednog stopera, pa jednog krilnog napadača i polušpica da nadomjeste njihove odlaske. Naravno, žao bi nam bilo da ti igrači odu, da ne nastave s nama i u ovoj evropskoj misiji koja nas očekuje, ali šta je tu je", istakao je Slišković.

Utakmicu između Sarajeva i Zrinjskog, koja je na programu u nedjelju u 17 sati, sudit će Zoran Grbić (Prijedor), a njemu će asistirati Arnel Novalić (A1, Doboj Istok), Radislav Kačavenda (A2, Gradiška) i Dragan Petrović (4, Banja Luka).

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi