Slišković: Moja trenerska stolica se ne klima!

Trener Zrinjskog

Slišković: Moja trenerska stolica se ne klima!

Povodom sutrašnje utakmice 16. kola Premijer lige BiH za nogometaše, u prostorijama HŠK Zrinjski upriličena je redovita press konerencija na kojoj je bilo riječi o porazu iz prošlog kola u Krupi, te predstojećem protivniku, FK Slobodi. Blaž Slišković je okupljenim novinarima rekao slijedeće:

"Poraz u Krupi nije toliko narušio atmosferu, koliko je narušio naše rezultzatske ambicije. Iz ove perspektive, izgleda da je bilo preoptimistično najaviti 15 bodova iz pet preostalih utakmica nakon poraza od Širokog. Ko je bio u Krupi i ko je gledao utakmicu, složit će se se sa tvrdnjom da nismo zaslužili poraz.

Kompletna statistika bila je na našoj strani ali ko nam je kriv što nismo realizirali svoje prigode. Moram naglasiti da sam i pored poraza zadovoljan htijenjem i voljom igrača. Sada smo pod pritiskom, stožer i ja, jer ne provodimo plan klupskog vodstva. Igra nije toliko u krizi, ali rezultat jeste, a samo je on bitan. Pritisak je stvar koja se može očekivati, ali samo pravi momci mogu izdržati to i othrvati se teškoj situaciji", rekao je Slišković.

Nadovezao se Slišković i na utakmicu sa Slobodom :

"Slobodu cijenim i respektiram, no ove sezone previše osciliraju. Protiv Krupe su bili dominantni i u posljednjih 10 minuta prosuli sigurnu prednost od 2:0. Sama činjenica da su dominirali protiv ovako čvrste ekipe govori da znaju biti neugodni, ali mi jednostavno sutra moramo pobijediti da vratimo samopouzdanje, te da držimo korak s liderom. Na papiru, imamo najlakši raspored od konkurenata i to zaista moramo iskoristiti, jer poslije Slobode igramo s Vitezom i Čelikom i te utakmice zaista moramo riješiti u svoju korist.

Trenutno, imamo više igrača van optimalne forme i to moramo što prije prevazići. Glede stanja u Slobodi, olakotna okolnost su nam njihova tri kartonirana igrača, te to što je možda gostovanje u Siminom Hanu umorilo ekipu, ali mi ćemo biti, bez obzira na sve, na svom maksimumu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odgovarajući na novinarski upit da li mu se klima stolica, Baka je rekao kako se klub po tome pitanju izjasnio i da ima podršku uprave, no da pritisak na stožeru zbog rezultatske krize postoji. Pritom se Slišković pridržao za stolicu na kojoj je sjedio na press konferenciji i rekao nazočnima : Bogami, ova se ne klima, stabilna je i čvrsta! - te nasmijao sve nazočne. Rekao je i to kako je klub dao saopćenje u kojem stoji da sigurno ostaje za kormilom Plemića do zimske pauze, te da neozbiljan klub ne bi izlazio u javnost s takvim saopćenjima, da iza njih i ne stoji.

Utakmica sa Slobodom igra se sutra na stadionu pod Bijelim Brijegom u 15h.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije