Slišković: Nije se ovoliko buke diglo kada nam protiv Želje nisu svirana dva čista penala
Slišković izuzetno ljut zbog pisanja

Slišković: Nije se ovoliko buke diglo kada nam protiv Želje nisu svirana dva čista penala

U prostorijama HŠK Zrinjski danas je upriličena konferencija za medije, povodom sutrašnjeg susreta Premijer lige u kojem će Plemići gostovati u Doboju kod Kaknja kod tamošnje Mladosti. Trener Mostaraca Blaž Slišković pričao je o utakmici s Mladosti ali i onoj iz prošlog kola protiv GOŠK-a.

- Prilika je ovo za popravljanje lošeg dojma nakon zadnjeg kola - veli Baka. - Vjerujem da su moji igrači svjesni, kako smo svjesni moj stožer i ja, svih negativnosti iz susreta protiv Gabeljana i da se tako nešto neće ponoviti u Kaknju. Analizirali smo sve loše stvari iz zadnje utakmice i zaključili da barem 80% tima nije dalo ni minimum želje, volje i zalaganja, dok o kvaliteti ne želim ni da pričam. Vjerujem da smo svjesni značaja utakmice pred nama. I prije početka ovog dijela sam upozorio da će od ove 4 utakmice biti najvažnija ona u Kaknju, jer smo bodove protiv GOŠK-a već bili računali kao sigurne, a ova pobjeda bi nas ostavila na bod od Želje te na sigurnom razmaku od Širokog i Sarajeva. I dalje vjerujem da je ovo ključna utakmica i da će to momci shvatiti te da ćemo se vratiti neporaženi s ovog gostovanja - govori Slišković

Napomenut da Mladost ove sezone nije nijednom poražena na svom terenu, strateg Mostaraca kaže slijedeće :

- Svjesni smo toga, dosta smo razgovarali i o tome. Momci su to koji u svakoj utakmici, posebno na svom terenu nastoje da pobijede svakoga. I danas ćemo poslije treninga gledati isječke iz njihovim utakmica, predočit ćemo sami način igre Mladosti, posebno tu agresivnost koja ih krasi posebno na njihovom terenu i vidjet ćemo koliko će to pomoći mojim igračima na terenu. Mladsot kao što ima i vrlina, ima i mana. Nisu neranjivi. Mislim da mi uz kvalitet koji posjedujemo, moramo na ovo sve dodati volju, želju i zalaganje, znači sve ono što je izostalo protiv GOŠK-a. Znamo da su tvrdi, ali znamo i da svakoj tradiciji dođe kraj, pa ne treba čuditi ako se iz Kaknja vratimo s punim plijenom - kazuje popularni Baka.

- Sastav ćemo promijeniti, Handžića nema zbog kartona ali tu je Todorović. Tako smo nekako i računali, vratit ćemo Jovića u špicu jer zbog težine terena u Kaknju on ne bi odgovarao Handžiću zbog njegove konstitucije i načina igre. Lijevo će biti Todorović, desno Filipović. Pokušat ćemo s nešto lakšim nogometašima, posebno prema naprijed, da razbijemo čvrstu formaciju Mladosti.

Upitan da izdvoji nešto pozitivno u igri Zrinjskog u prošlom kolu, Slišković je nešto opširniji :

- Konkretno, gledao sam dva puta tu utakmicu. Ne smije se zanemariti činjenica da smo u prvom dijelu protiv GOŠK-a imali tri stopostotne prigode. To se baci u zaborav. To se zanemari nauštrb dva jedanaesterca koja su, pod navodnicima, sumnjiva. Ali treba izanalizirati sve, vi pogledate dva penala i onda donesete zaključak na osnovu dva penala. Nijedan od vas siguran sam, nije pogledao cijelu utakmicu. Vi pišete vaša izviješća odmah nakon susreta, nitko ne gleda je li penal bio ili nije. Vi na vrijeme morate poslati izvješće svojoj redakciji i bez da išta pogledate, napišete : "dva smiješna penala". Pa sačekajte malo, pogledajte - govori Slišković i dodaje: - smeta me što nitko nije pisao o očiglednom igranju rukom igrača GOŠK-a prilikom njihovog prvog gola".

- Ja sam za objektivno pisanje. Zrinjski nije odigrao ni s 10% svojih mogućnosti. Poklonjen mu je donekle i drugi penal, kod prvog se ne slažem, bio je očigledan. Ali nitko ne piše kako je igrač GOŠK-a sebi dao loptu u for prilikom postizanja gola. Što to nitko nije napisao? Uvijek sam za objektivnost, ali navedite sve sporne situacije. Daleko da tražim opravdanje za sebe i svoje igrače za izvedbu protiv GOŠK-a koja je bila katastrofalna, trebamo se stidjeti s sramotiti. Desilo nam se i protiv Čelika da gubimo 0:2 i da se vratimo. Ali protiv Čelika je bilo bez packe, bez mrlje. Bez penala. Kritike treba uputiti, ja ih prvi upućujem i sebi i igračima. Ali bilo je dobrih stvari protiv GOŠK-a, bilo je dobrih prigoda. Ne možemo reći da nismo imali nekliko dobrih akcija. Mali Hairlahović, po ulasku, za svojih dvadesetak minuta napravio je više nego većina ostalih za 90. To je pozitivno. Negativan je cijeli pristup momčadi u taj susret. Počevši od našeg kapetana koji nije pretrčao ni 300 metara za cijeli susret, koji je bio bezvoljan, pa do Harisa koji je od 12 duela izgubio 11. To ne treba kriti, to je tako. Niti tražim pravdanje, nit ga želim. Ako si za 20 minuta igre umoran, digni ruku, izađi, ima tko će igrati. Ne tražim alibije, pokušavam do nekih granica i razumjeti igrače, ali nema opravdanja za manjak volje i želje. Tu sam jako kritičan prema njma i prema sebi. Ali ne mogu zanemariti da smo odigrali neke lijepe akcije protiv GOŠK-a. Da smo mi poveli, utakmica bi sigurno išla drugim tijekom ,ali to su sad nagađanja - uzbuđeno govori Slišković i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- Nije se ovoliko buke diglo ni kad je Željo gostovao ovdje prošle sezone i nisu nam svirani čisti penali, točnije dva penala. Što tada nismo digli buku i huku - pita se Baka i nastavlja: - Nitko tad nije digao buku, hajde, sudačko uvjerenje. A sad ispadosmo ekipa koja zahvaljujući sudijama osvaja prvenstva. Pa sarajevski mediji jedva dočekaju takvo nešto i da nas onda udaraju! Jučer sam eto, razgovarao s igračima Želje i Sarajeva. Pa kada bi neki domaći novinar napisao gore da su njima poklonjeni jedanaesterci, pa taj ne bi u njihove prostorije ušao naredne dvije godine! Ne budite zločesti. Budite objektivni, ali spomenite i ono što se prethodno dogaalo. I oni mi se smiju jučer, govore, to nema nigdje što se ovdje piše, kao mi neki džentlmeni. Pa jedva dočekaju da nas sataru nakon onakvih izvješća! Sačekajte, pogledajte snimak, prespavajte noć, ne pišite tako. Ispada da jedva dočekate nešto loše u Zrinjskom pa da pišete o tome. Sve ovo, opet nije nikakvo opravdanje za našu lošu igru. Ali i vi na neki način pomozite nama. Mislite da je mojim igračima bilo lako čitati da smo mi osvojili bodove na račun sudaca? Ispričavam se na izošenju svojih razmišljanja, možda ona nisu u redu, ali većina vas mene zna i zna da sam u dobra doba objektivan".

- Svađao sam se u Bijeljini s novinarom koji također ništa nije pogledao, pa donio zaključak - Zrinjskom poklonjena pobjeda! Pa pogledaj malo, sagledaj. Razumijem da više voliš da je netko drugi osvojio prvenstvo, a ne Zrinjski, ali ponavljam, pogledaj prvo pa izvještavaj! Ponavljam, sramotno smo igrali i kako smo se ponašali na terenu ali to će nam biti motiv da u Kaknju pokažemo da je to bio samo loš dan. Nema opravdanja za podbačaj, snosim svu odgovornost. Dojam je za sada negativan, ali ispravit ćemo ga - emotivno je Blaž Slišković završio ovu presicu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamid
Kako se samo čovjek trudi da opravda poklonjene bodove. Spominje šanse Zrinjskog, a zicere Goška je očito predrijemo. Realan rezultat bi bio 1:4. "Da smo mi dali prvi gol" - pa to samo djeca pričaju. Druže, budi realan i zahvali se Spahaliću; neće ti niko otet bodove.
24 16
komedija
Uvijek sere u posljednje vrijeme. Gledaj sebe moj Baka i svoj lopovluk.
20 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi