Trener HŠK Zrinjski nakon meča na Grbavici

Slišković: Nismo se oprostili od titule

Blaž Slišković nije skrivao nezadovoljstvo nakon što su njegovi izabranici pretrpili poraz u 7. kolu Lige za prvaka.

Zrinjski je na Grbavici poražen od Željezničara s 2:1 i sada na tabeli zaostaje četiri boda za sarajevskim klubom, čime je otežao svoju borbu za titulu.

Nakon utakmice na konferenciji za medije Slišković je govorio u porazu svog tima, te nastavku sezone.

"Čestitam Željezničaru na sasvim zasluženoj pobjedi. Bili su bolja ekipa tokom cijele utakmice i na kraju zasluženo slave", kazao je Slišković na samom početku. 

Na pitanje da li ga je Petrović iznenadio taktičkom postavkom, odgovorio je:

"To što je Bekrić igrao od prve minute za mene nije bilo iznenađenje. U pitanju je domaći igrač i sigurno da on ima motiv više pred svojim igračima, kolegama i navijačima. Odigrao je kvalitetno i s te strane nekih iznenađenja nije bilo. Ništa se ne bi promijenilo i da je Blagojević počeo."

Zrinjski se, prema riječima Sliškovića, nije oprostio od titule. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo se oprostili od titule, iako sam svjestan da će biti teško podignuti ekipu. Sigurno da bismo bili zadovoljni da smo uzeli bod na Grbavici ili eventualno pobijedili, jer smo s ovim porazom udaljeni od titule. Ipak, ostala su još tri kola i vidjet ćemo šta će biti", riječi su trenera mostarskog kluba. 

Slišković je također dodao kako je Zrinjskom teško igrati na postavljenu odbranu, a požalio se i kako pojedini igrači nisu u formi. Prije svega Todorović i Jović, kao i napadački red.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi