Slišković: Očekujem težak derbi, nije Željo uzalud prvi

Sutra u Mostar dolazi Željezničar

Slišković: Očekujem težak derbi, nije Željo uzalud prvi

Veliki derbi 2. kola Lige za prvaka sutra će na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru odigrati HŠK Zrinjski i Željezničar. Sudar direktnih konkurenata za naslov prvaka bio je povodom press konferencije u prostorijama Zrinjskog na kojoj je po običaju predstavnicima sedme sile na dispoziciji bio trener Plemića Blaž Slišković.

"Utakmica od velikog značaja, isto kao i ona prošla protiv Radnika - otpočeo je Slišković - Nažalost, tu nismo ostvarili zacrtani cilj. Utakmica pred nama također nosi mnogo, eventualni bodovi protiv direktnog konkurenta vrijede duplo. I mi u stručnom stožeru a i igrači smo svjesni značaja ovog susreta. Nikad ali baš nikad ni u tim razgovorima ni bilo kad ne spominjemo eventualni neriješen rezultat kao opciju. Isključivo razmišljamo o pozitivnom rezultatu, o pobjedi. Nadam se da će volja, želja i htijenje biti na razini iz prošle utakmice sa Željom, a da ćemo utakmicu iz prošlog tjedna zaboraviti i arhivirati".

Na pitanje kakav susret i kakvog Želju očekuje sutra Baka kaže:

"Ne vjerujem da će biti nekih velikih promjena u odnosu na utakmicu otprije dva tjedna. Vidim da će kod Želje u startnih 11 biti Vranješ, igrač koji je ulaskom u igru protiv nas pokazao da se radi o jako kvalitetnom igraču. Trebamo biti iznimno oprezni kod prekida u kojima su jako opasni, te u trenutcima kada izgubimo loptu, potruditi se spriječiti kontre kod kojih su također neugodni. Od samog početka trebamo biti čvrsti, beskompromisni i jedino tako imamo šansu da se nadamo pozitivnom rezultatu. Očekujem jako težak derbi. Nije Željo uzalud prvi. Mi smo se, unatoč onoj iscrpljujućoj utakmici u Banja Luci uspjeli rekuperirati, zadovoljan sam tjelesnim stanjem momčadi na ovim zadnjim treninzima. Na raspolaganju su svi osim Todorovića i kartoniranog Stojkića, to je ono što je pozitivno".

Pričao je Baka i o promjenama u sastavu.

"Pa bit će nekih promjena, mora. U zadnjoj liniji svakako zbog Stojkićevih kartona, a u sredini mislim da će početi Pezer na mjestu zadnjeg veznog. Drugog veznjaka ćemo odrediti pred sami susret. Na Todorevićevoj poziciji imamo Jovića i Gržana, a u špici će otpočeti Haris Handžić".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upitan je Baka i o pritiscima koji vladaju u Željezničaru i Zrinjskom, točnije gdje vlada veći pritisak vezan za osvajanje titule.

"Pa mi ne stvaramo pritisak na igrače. Barem ja to ne vidim preko ponašanja uprave. Kod nas nema alarmantnih sastanaka pred ove derbije. Igrači i kroz razgovore sa mnom uviđaju da se ne stvara pritisak niti imperativ rezultata. Pritisak, mišljenja sam, ne treba ni praviti. Trenutno smo drugi, zasluženo smo tu. Da je bolje moglo - moglo je. Pravljenje pritiska i imperativa u ovom trenu ne bi dovelo do nekih pozitivnih promjena. Meni je važno da su igrači svjesni uloga i važnosti utakmice, stavljanje dodatnog utega na njih bilo bi kontraproduktivno. Svaka naredna utakmica važnija je od one prethodne. Na taj način treba razmišljati, kako se kraj bliži svaka utakmica je sve značajnija".
Zrinjski je zadnje dvije godine prvak i samim tim podrazumijeva se da je trenutno pritisak veći u Željezničaru. Već nekoliko sezona nisu bili prvaci, pa je samim tim to i logično - veli Baka. - Klubovi s tradicijom poput Sarajeva i Želje, ukoliko ne osvoje naslov barem jednom u tri godine, onda je to veliki pritisak. Ovdje je drukčije. Imali smo sreću i kvalitetu da budemo prvaci zadnje dvije godine, sukladno tomu tog pritiska ovdje nema", završio je Baka press konferenciju pred sutrašnji derbi koji počinje u 15 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi