Slišković: Pribojavamo se Krupinih prekida

Trener Zrinjskog

Slišković: Pribojavamo se Krupinih prekida

Povodom sutrašnjeg gostovanja HŠK Zrinjskog kod Krupe na Vrbasu, u prostorijama mostarskog kluba održana je redovita press konferencija na kojoj se okupljenim novinarima obratio trener Zrinjskog, Blaž Slišković.

"Rekao bih na početku, da je sada stanje s ozlijeđenim i kartoniranim igračima puno bolje nego u proteklom periodu, izuzev ozljede kapetana Stojkića na kojeg sutra nećemo moći računati. U Krupu idemo s ambicijom da napravimo zadovoljavajući rezultat, a za mene i za Zrinjski zadovoljavajući rezultat je samo pobjeda", rekao je Slišković.

"Ne kanimo razmišljati o defanzivnoj taktici. Mi ćemo pokušati igrati ofenzivno, kako uvijek igramo i kući i u gostima, a naravno, vidjet ćemo koliko će nam to dozvoliti domaćin. Naravno, kao i svakoj ekipi koja gostuje gore i nama će biti problem teren. Krupa je dugi niz godina navikla igrati na toj podlozi, a mi smo cijeli protekli tjedan trenirali na umjetnoj travi ne bi li se uspjeli prilagoditi uvjetima koji nas gore čekaju. Pribojavamo se njihovih prekida jer su zaista odlični u skok igri. Trudit ćemo se ne praviti prekršaje sa strana i u zoni kornera, te kontrolirati igru i iz te kontrolirane igre vratiti se u Mostar zadovoljni".

O momčadi Krupe, popularni Baka govorio je biranim riječima:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radi se o odličnoj ekipi, ekipi koja iz godine u godine potvrđuje da je etablirana  momčad i da nisu slučajno prošle godine zaigrali u Ligi za prvaka. Mi moramo biti na svom maksimumu, ako ne i više da bi sutra ostvarili pozitivan rezultat. Isto bih dodao da je Krupu teže savladati kad igra na strani nego na svom travnjaku, jer im ne defenzivni blok uistinu impresivan. Na sve to imaju brze igrače na bokovima i u stanju su kažnjavati kontrama. Kod kuće oni imaju malo više pritiska i želje da se otvore i igraju napadački, što nije slučaj kad su na strani, pa u toj činjenici vidimo svoju šansu, činjenici da smo i mi itekako sposobni kazniti protivnika u protuudarima" - najavio je Slišković sutrašnju utakmicu protiv Krupe.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi