Sloboda bez Krpića protiv Metalleghea

Napadač odlazi u Švedsku

Sloboda bez Krpića protiv Metalleghea

Midhat Šljivak

Tuzlanska Sloboda meč 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Metalleghea iz Jajca dočekaće znatno oslabljena.

Trener tima s Tušnja Vlado Jagodić u ovaj meč ulazi bez najboljeg strijelca Sulejmana Krpića, koji će kako stvari stoje potpisati za švedski AIK iz Štokholma.

Sloboda je prihvatila ponudu ovog kluba za ovog fudbalera, a Krpić bi trebao sutra otputovati za Švedsku na ljekarske preglede i ako bude sve u redu, on će postati član jednog od najpoznatijih švedskih timova.

Krpić je ove sezone postigao 11 pogodaka i jedan je od najzaslužnijih za dobre nastupe Tuzlaka u prvom dijelu sezone. Njegov odlazak će sigurno dosta poremetiti napadačku igru tuzlanskog tima u nastavku sezone.

Pored Krpića, meč s Metallegheom će propustiti i Aleksandar Subić, za kojeg je sezona vjerovatno završena zbog nezgodne povrede leđa.

Jučerašnji trening su također propustili Samir Merzić i Nemanja Stjepanović, koji su upitni za 20. kolo, dok zimska pojačanja Almedin Zilkić i Miloš Kalezić, još uvijek nisu dobili dozvolu za nastup.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret Slobode i Metalleghea igra se u subotu od 15 sati na stadionu Tušanj.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi