Sloboda rano povela, pa svim silama branila bod na Tušnju protiv Borca

Bez pobjednika

Sloboda rano povela, pa svim silama branila bod na Tušnju protiv Borca

E. Škorić

U četvrtom meču osmog kola Premijer lige Sloboda i Borac odmjerili su snage na Tušnju, a završeno je bez pobjednika.

Sloboda je daleko bolje ušla u sezonu, Borac kao aktuelni prvak očajno, ali bilo je jasno i pred samu utakmicu da će biti neizvjesno do kraja i da bi sitnice mogle odlučiti pobjednika.

Dosta trke, dosta borbe, mnogo faulova, na kraju i dva gola, po jedan na obje strane. Sloboda je puno bolje otvorila utakmicu, izgledalo je da su izabranici Mladena Žižovića puni samopouzdanja i motivacije, dok se Borac pokušavao prilagoditi igri Tuzlaka.

Samo šes minuta bilo je dovoljno da Sloboda dođe do vodstva. Veliku grešku napravio je mladi golman Borca Ćetković, praktično poklonio loptu Dženisu Beganoviću, a ovaj rutinski završio za slavlje na Tušnju.

Sloboda je djelovala bolje nekih 20-ak minuta, onda se Borac oslobodio, te uspostavio terensku incijativu, a igru prebacio na polovicu tuzlanskog tima. Međutim, nijedna izrađena akcija i nijedna prava prilika do odlaska na odmor.

Pravu veliku šansu Borac je imao tek u 55. minuti, ali je Bukvić uspio da odbrani projektil Begića, a samo dvije minute kasnije Banjalučani ipak dolaze do izjednačenja.

Zakarić je sjajno ubacio, a Jovanović glavom loptu poslao u mrežu domaćeg tima. Stvari su po Slobodu krenule nizbrdo, pošto je u 68. minuti Predragović isključen zbog drugog žutog kartona.

U ostatku meča Borac je bio taj koji je držao loptu, napadao, Sloboda razmišljala isključivo o odbrani vlastitog gola.¸

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nadoknadi vremena, usljed silnih napada Borca, Bukvić je spasio Slobodu. Vušurović je bio u velikoj šansi, ali je Bukvić spasio Tuzlake poraza.

Slobodi slijedi utakmica protiv gradskog rivala i lidera na tabeli, Tuzla Cityja, dok će Borac ugostiti Široki Brijeg.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

epson
Ni sudija Bilbija sa adresom stanovanja u Banja Luci nije mogao pomoci, Vico gasi struju motaj kablove
32 2
kukuruz
Borac zasluženo odnio bod. Mogli bi čak i izboriti opstanak.
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi