"U nedjelju će izaći 11 borbenih pitbullova"

U FK Sloboda znaju koliko je bitna utakmica protiv Borca

"U nedjelju će izaći 11 borbenih pitbullova"

E. Škorić

Fudbalski klub Sloboda ima tešku sezonu, a u nedjelju na Tušnju nema previše izbora ako želi da ostane u Premijer ligi.

Sloboda će u 31. kolu ugostiti Borac u nedjelju od 15 sati i ima priliku da eventualnom pobjedom uveliko riješi pitanje opstanka, dok bi u suprotnom bila u teškoj poziciji uoči završna dva kola.

Tuzlaci su na 29 bodova i odmah su iznad opasne zone, dok Rudar iz Prijedora ima 26, a već otpisani Radnik nalazi se na dnu tabele s 22 boda.

Ispred Slobode danas su se pred novinarima na uobičajenoj press konferenciji pojavili i članovi uprave, predsjednik kluba, iskusni igrači, trener... Sve sa željom da pozovu ljude da u što većem broju dođu u nedjelju da ih podrže u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni.

"Za nas je ova press konferencija jako bitna i zato smo se svi ovdje i pojavili. FK Sloboda je jedinstvo, ljubav, iskrenost, poštenje. Nalazimo se u jednoj teškoj situaciji i želimo to da riješimo. FK Sloboda će ostati u ligi, ali za to treba podrška navijača. Moramo da zaboravimo sve što je bilo, ko je i zašto kriv. Uprava preuzima najveću odgovornost na sebe. U nedjelju svi moraju doći da nas podrže. Svi ovi momci će izginuti na terenu. Bukvalno, u sportskom smislu, izaći će 11 borbenih pitbullova. Moramo zadnja tri kola odigrati preko ivice maksimuma i to svi zajedno možemo obećati. Došli smo ovdje svi da podržimo jedni druge i da najavimo da ćemo se do kraja boriti", rekao je Nino Džambić, jedan od članova Upravnog odbora FK Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Elmir Šećerbegović imao je slično izlaganje.

"Ovo je ključna utakmica. U nedjelju ne dolazite da podržavate ni upravu, ni igrače, ni trenera, nego jednostavno Slobodu. Stojimo jedni uz druge i to nijednog momenta nije bilo sporno. Desila se takva situacija, ali pozivamo sve navijače da dođu podržati FK Sloboda jer nam je neophodno jedinstvo. Želimo u miru da završimo ovu sezonu. Kapije su za sve otvorene i svi su pozvani u nedjelju da u što većem broju podržimo klub".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Evo , ostanete u ligi? Super! Šta je plan za sljedeću? U zadnjih 10 godina, FK Sloboda je skršila 12 miliona KM, a OKK najmanje 6 miliona KM budzetskih sredstava. Koliko titula su donijeli? Za 18 miliona se mogla regulirati Jala, izgraditi gradska garaža, asfaltirati prolazi između zgrada. Da su rukometašima dali ove pare, bili bi barem u polufinalu ehf kupa
14 2
Kockoglavi
Valjda macica kakvih pit bulova
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi