City slavio u derbiju i gurnuo Slobodu u opasnu situaciju

Četiri gola u mreži Slobode

City slavio u derbiju i gurnuo Slobodu u opasnu situaciju

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Tuzla City je u gradskom derbiju s 4:1 savladao Slobodu. 

Već nakon nepune tri minute bilo je 1:0.

Sjajno je Mehanović proigrao Tomaševića, ovaj centrira na vrh peterca gdje je tražio Krpića, ali Emir Jusić u pokušaju da interveniše matira svog golmana, Semira Bukvića za sjajan početak derbija.

U debetoj minuti velika šansa za Slobodu. Husejinović je ubacio, neko spušta za Predragovića koji ispaljuje projektil u prečku gola Cityja. Nakon toga odbijenac malo pored gola.

Novi dobar pokušaj u 33. minuti, ali za City. Mehanović je sjajno proigrao Krpića koji šutira iz voleja, a Bukvić odbija u korner.

Smiraj prvog poluvremena donosi penal za City. Maksimović je povukao Mišića za dres i dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti naredni meč protiv Borca, a nominalno domaći tim danas je imao priliku duplirati vodstvo.

Oglasi

Nije je iskoristio. Sulejman Krpić pogađa samo desnu stativu gola Semira Bukvića.

Na otvaranju drugog dijela u igru kod Tuzle ulazi Džafić i samo 35 sekundi nakon toga eurogol za 2:0. Mehanović mu je petom ostavio loptu, a ovaj vanjskim dijelom stopala sjajno matira Bukvića.

Nisu se igrači Slobode ni oporavili od šoka, a Bukvić je opet morao vaditi loptu iz mreže. Devedžić je pogriješio, to koristi Krpić i pogađa za 3:1.

Sedam minuta nakon toga, poslije jednog slobodnog udarca, Ramić pogađa glavom za 3:1, no više od toga Sloboda u ovoj utakmici nije mogla.

Beganović je u 69. minuti postigao gol, ali nakon što je lopta već ranije napustila teren, pa je on opravdano poništen.

Oglasi

Za kraj efikasnog derbija, kombinacija dvojice rezervista i četvrti gol. Mendeš je sjajno ubacio za Džafića koji s pet metara lagano pogađa za 4:1 što je bio i konačan rezultat utakmice. 

Tuzla City je druga i ovom pobjedom je i matematički izborila historijski nastup u Evropi, dok je Sloboda u jako teškoj situaciji. Nakon ove utakmice mogu slaviti što Rudar nije pobijedio Posušje, pa su ostali tri boda iznad crte.

Sada crno-crveni iz Tuzle imaju 29 bodova na desetom mjestu, a 11. Rudar 26. 

Do kraja Sloboda ima utakmice protiv Borca, Sarajeva i Željezničara i čeka ih jako težak ispit kada je borba za ostanak u ligi u pitanju.

Premijer liga BiH, 30. kolo:

Tuzla City - Sloboda 4:1 (Jusić 3' (AG), Džafić 46', 88', Krpić 49'; Ramić 57')

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Krpić, Karjašević, Tomašević, Mehanović, Čeliković, Mišić, Doffo, Mešinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Husejinović, Ramić, Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Karišik.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Žao mi je Slobode, ali Tuzla City bolji ko je gledao utakmicu vidio je sve. I Čelik su za****li i Slovodu će ovakva uprava.
18 2
Elber7
Sta su posijali to i beru.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi