Sloboda i GOŠK u Gabeli završavaju očajnu polusezonu

Prvi meč 18. kola Premijer lige

Sloboda i GOŠK u Gabeli završavaju očajnu polusezonu

M. Šljivak

Prvi meč 18. kola Premijer lige BiH odigraće danas u Gabeli domaći GOŠK i tuzlanska Sloboda.

Biće to duel ekipa iz donjeg doma bh. fudbala i ekipa koje nisu previše pokazale u dosadašnjem dijelu sezone.

Sloboda je posebno razočarenje u ovoj polusezoni. Tuzlaci su očekivali mnogo, naročito nakon dolaska Slavka Petrovića na Tušanj, ali iz kola u kolo ekipa je igrala loše.

Prava je sreća za Tuzlake što u istoj ligi imaju Čelik i Vitez, te upravo ekipu GOŠK-a sa kojima će, ako se stvari tokom zimske pauze ne promijene, voditi veliku borbu za opstanak.

"Moje igrače je u utakmici protiv Čelika stigao umor. Neki su došli do svog limita, ali učinićemo sve da protiv GOŠK-a odigramo maksimalno angažovano", rekao je trener Slavko Petrović pred ovaj meč.

Feđa Dudić je odnedavno na klupi GOŠK-a. Krenuo je dobro bodom na gostovanju kod Krupe i danas traži prvu pobjedu protiv Tuzlaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas sigurno teška utakmica jer ekipa Slobode se dosta podigla u posljednje vrijeme i na zadnjih šest utakmica što u prvenstvu, što u Kupu, doživjeli su samo poraz na gostovanju kod Zrinjskog gdje su bili znatno oslabljeni neigranjem velikog broja prvotimaca. Poznajem Slobodu dobro i sigurno da ću svojim igračima napraviti dobar plan kako da odgovorimo zadatcima koji nas očekuju na terenu", poručio je Dudić.

Meč GOŠK - Sloboda igra se od 13 sati, a pobjednik ovog duela će lošu polusezonu završiti na devetom mjestu tabele.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi