Dudić: Oslabljeni smo, ali ćemo tražiti tri boda
Dudić svjestan važnosti meča protiv Slobode

GOŠK u petak dočekuje Slobodu

Dudić: Oslabljeni smo, ali ćemo tražiti tri boda

S. Mlaćo

Nakon sporazumnog raskida saradnje sa Slavenom Musom, čelnici bh. premijerligaša NK GOŠK uradili su veoma hrabar potez. Povjerenje na mjestu šefa struke dali su Feđi Dudiću, nekada sjajnom golgeteru, danas početniku u trenerskim vodama.

Ni Dudić se nije prepao izazova, iako GOŠK-u nisu cvjetale ruže, što je i bio razlog odlaska Muse. Trebao je nekada prvi golgeter Premijer lige sa iskustvom igranja i u Srbiji, te Hrvatskoj "probuditi" igrače koji poraze i nisu doživljali kao takve. Redao se jedan za drugim, međutim već u subotu protiv Krupe (1:1) u Krupi na Vrbasu istrčao je "novi" GOŠK. Nogometaši probuđeni, puni motiva i želje da natope dres i pruže otpor i ove sezone sjajnoj Krupi. O eventualnom osvajanju bodova i nije se puno govorilo, ali je na kraju situacija bila potpuno drugačija. Iz Krupe su jasno istakli da je malo nedostajalo da cjelokupan plijen ode u Hercegovinu, što govori da je Dudić i više uspješno položio prvi ispit.

"U utakmici sa Krupom presudila je naša disciplina u igri koja je bila vidljiva veći dio susreta. Svaki igrač je dao svoj maksimum u ovom trenutku i onda rezultat nije mogao izostati. Da smo bili malo hrabriji mogli smo možda i do tri boda, ali moramo biti prezadovoljni i sa ovim jer smo donijeli bod sa teškog gostovanja nakon šest vezanih poraza", ističe Dudić za SportSport.ba.

Već u petak Dudić i GOŠK će imati novi ispit, u Gabelu stiže tuzlanska Sloboda. Ponovo težak, kao što je i svaki za ovaj tim iz Hercegovine. Kartone kroje sastav i planove ambicioznog stručnjaka, ali on priznaje da se nema straha. Optimistično najavljuje ovaj meč.
"Očekuje nas sigurno teška utakmica jer ekipa Slobode se dosta podigla u posljednje vrijeme i na zadnjih šest utakmica što u prvenstvu, što u kupu, doživjeli su samo poraz na gostovanju kod Zrinjskog gdje su bili znatno oslabljeni neigranjem velikog broja prvotimaca. Poznajem Slobodu dobro i sigurno da ću svojim igračima napraviti dobar plan kako da odgovorimo zadatcima koji nas očekuju na terenu. Najveća opasnost dolazi od Krpića i Ordagića, ali tu ima još dobra dobrih mladih igrača za koje će se u budućnosti sigurno više čuti. Nažalost i ovu utamicu ulazimo bitno oslabljeni, pored od ranije ozlijeđenih Bošnjaka i Pehara za ovu utakmicu smo ostali bez kartoniranih Ramića i Odaka, te povrijeđenog Džajića. Koga nema bez njega se može i mora. Od igrača koji su na raspolaganju napravit ćemo tim koji će tražiti tri boda", jasan je Dudić.

Meč u Gabeli između GOŠK-a i Slobode igra se u petak sa početkom u 13 sati na stadionu Perica Pavlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi