Sloboda MG zaustavljena u Doboju

Prva liga RS, play-out

Sloboda MG zaustavljena u Doboju

D. Vejo

Ekipa Slobode iz Mrkonjić Grada poražena je danas na gostovanju u Doboju od tamošnje Sloge rezultatom 2:1 (0:0), a u sklopu devetog kola play-out faze prvenstva Republike Srpske.

Prvo poluvrijeme proteklo je odmjeravanju snaga. Za nijansu je konkretniji bio tim Čedomira Ćuluma, koji je imao nekoliko izglednih šansi, ali lopta nije htjela u gol.

Poslije prvih 45 minuta, na semaforu u Doboju je stajalo 0:0.

Međutim, domaćin je nakon predaha zaigrao dosta bolje. Najbolji strijelac Sloge, Selmir Mahmutović dovodi svoj tim u vodstvo u 64. minuti utakmice. To je dalo vjetar u leđa Dobojlijama, koji pet minuta kasnije dupliraju vodstvo preko Lukića (2:0).

Nakon toga, Sloga je spustila ručnu što gosti iz Mrkonjić Grada koriste pa tako u 82. minuti meča smanjuju na 2:1. U ulozi egzekutora našao se Kršić.

Sloga će u posljednjem kolu gostovati u Šamcu ekipi Borca, dok će Sloboda MG na svom terenu ugostiti Sutjesku iz Foče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi